22.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportObiectiv depăşit pentru atleţii români

Obiectiv depăşit pentru atleţii români

România a obţinut două medalii de bronz la Campionatul European de sală de la Torino, prin Anca Heltne şi Ionuţ Vieru.

 

Doi dintre cei 15 atleţi care au reprezentat România la Campionatul European de sală de la Torino (Italia), Anca Heltne şi Ionuţ Vieru, au reuşit să urce pe podium, ambii cucerind medalia de bronz.

În prima zi a Europenelor, Anca Heltne a adus României prima medalie, bronz la aruncarea greutăţii, cu o performanţă de 18,71 metri. Sâmbătă, Ionuţ Vieru a urcat pe a treia treaptă a podiumului în proba de 400 metri plat, fiind cronometrat cu timpul de 46 de secunde şi 54 de sutimi, cea mai bună performanţă personală a sezonului.

Mihaela Neacşu, de la CSM Craiova, a concurat la 800 metri, a trecut de calificări, ocupând locul patru în seria a treia (2:04.75, pe opt la general), dar în semifinale s-a clasat a patra în serie, cu 2:03.42, nereuşind calificarea în finala probei.

 

Record personal pentru Bobocel

 

Altă olteancă, Ancuţa Bobocel (CSM Drobeta Turnu Severin – Dinamo Bucureşti), a avut o evoluţie remarcabilă. Semifondista de 22 de ani s-a clasat pe locul opt (din 12) în finala de la 3.000 metri, cu timpul de 8:59,78, un nou record personal. După cursă, eleva lui Marin Istrate a spus: „Sunt foarte mulţumită de progresul făcut faţă de anul trecut. Şi ca tehnică de alergare a fost mult mai bine. Am alergat pe 7 martie în calificări cu un timp foarte bun, 09:01, iar pe 8 martie am avut finala, unde am realizat recordul personal, cu 08:59. Am făcut o cursă tactică pentru mine, cu ruperi de ritm în al doilea pluton. La ora actuală, timpul scos de câştigătoare (turcoiaca Degfa Bekele – n.r.), 08:46, este prea mult pentru mine", a spus Ancuţa, care pe 1 aprilie va concura la Campionatul Mondial de cros rezervat sportivilor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

La Torino, România a mai fost reprezentată de Angela Moroşanu (60 metri garduri), Mirela Lavric (800 metri), Alin Anghel (triplusalt), Cătălin Câmpeanu (400 metri şi 60 metri), Viorica Ţigău, Alina Militaru şi Cornelia Deac (săritura în lungime), Cristina Bujin şi Carmen Toma (triplusalt), Adrian Vasile (săritura în lungime) şi Estera Petre (săritura în înălţime). Toţi aceştia au ratat însă calificarea în finalele probelor la care au participat.

Obiectivul delegaţiei României a fost îndeplinit, deoarece preşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA), Sorin Matei, spera la obţinerea unei medalii şi la trei-patru atleţi în finale. „Sunt mulţumit de rezultate. E adevărat că unii tineri puteau mai mult, dar obiectivul a fost depăşit", a afirmat Sorin Matei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS