23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii sunt titulari în Bundesliga

Românii sunt titulari în Bundesliga

Trei internaţionali români au jucat pentru Stuttgart, Köln şi Bielefeld în meciurile disputate în campionatul Germaniei, cel mai mult rămânând pe teren Ciprian Marica, folosit până în minutul 84 al partidei de la Leverkusen.

Ciprian Marica, Sergiu Radu şi Vlad Munteanu au fost titulari la echipele lor de club, în etapa a 19-a a campionatului Germaniei. Marica a jucat până în minutul 84 al meciului pe care VfB Stuttgart l-a câştigat, cu scorul de 4-2, pe terenul lui Bayer Leverkusen. Golurile oaspeţilor au fost marcate de Gomez (‘3, ‘75), Hitzlsperger (‘51) şi Khedira (‘90), în timp ce pentru Leverkusen au punctat Kiessling (‘67) şi Charisteas (‘90+3). În locul lui Marica, cu şase minute înainte de final, a intrat Schiber. Atacantul român a jucat în fiecare meci al lui Stuttgart de la numirea în funcţia de antrenor a fostului internaţional Markus Babbel, care l-a înlocuit pe Armin Vech.
„Vreau să demonstrez că sunt un jucător de valoare. Îmi doresc să devin cel mai bun de la VfB Stuttgart. Suntem la zece puncte de primul loc, dar orice e posibil. Mă gândesc la titlu şi la Liga Campionilor. Sper să câştig un campionat aici, aşa cum am făcut cu Şahtior în Ucraina. Obiectivul meu este să dau cel puţin 15 goluri în acest sezon“, spunea Marica înaintea meciului cu Leverkusen.

Radu, 75 de minute pentru Köln

După ce în etapa trecută a marcat un gol împotriva lui WfL Wolfsburg, Sergiu Radu a fost introdus încă din primul minut în partida pe care echipa sa, FC Köln, a terminat-o le egalitate, scor 2-2, la Frankfurt, cu Eintracht. Gazdele au condus cu 1-0 şi 2-1, golurile fiind marcate de Russ (‘33) şi Fennin (‘6,)3, dar Köln a revenit de fiecare dată şi a punctat prin Novakovic, în minutele 57 şi 74. Radu i-a lăsat locul lui Ishiaku, cu un sfert de oră înainte de finalul întâlnirii. Atacantul român a jucat 17 meciuri în actuala ediţie a Bundesligii, de zece ori fiind titular, şi a marcat două goluri. Echipa sa ocupă locul 11 în clasament, cu 24 de puncte.
Vlad Munteanu a fost folosit pe parcursul primei reprize a meciului Arminia Bielefeld – Hertha Berlin, încheiată la egalitate, scor 1-1. Mijlocaşul român a fost înlocuit cu Jan Kamper la pauză. Voronin a marcat pentru oaspeţi în minutul 13, iar Wichniarek a restabilit egalitatea în minutul 40. Arminia Bielefeld continuă să lupte pentru evitarea retrogradării, ocupând locul al 14-lea în clasament.

Hoffenheim se ţine bine

Lidera la zi a campionatului Germaniei, Hoffenheim, a reuşit să plece neînvinsă de pe terenul Borussiei Monchengladbach, partida încheindu-se la egalitate, 1-1, şi se menţine pe primul loc în clasament. Gazdele au marcat în minutul 44 şi au condus până în minutul 89, când Wellington a punctat pentru Hoffenheim, echipă care a acumulat 39 de puncte după 19 meciuri jucate.
Karlsruhe a obţinut o victorie de senzaţie în faţa altei candidate la titlul de campioană a Germaniei, Hamburg. KSC s-a impus cu 3-2, după ce oaspeţii au condus cu 2-0. Golul victoriei a fost marcat de Freis, în ultimul minut de joc.
Schalke 04 a obţinut, la rândul ei, o victorie preţioasă, 1-0 pe teren propriu cu Werder Bremen, unicul gol fiind marcat de Howedes.

Campionatul Germaniei, etapa a 19-a
Rezultate:
Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart 2-4, Arminia Bielefeld – Hertha Berlin 1-1, Eintracht Frankfurt – FC Koln 2-2, Karlsruhe – Hamburg 3-2, Borussia Monchengladbach – Hoffenheim 1-1, Schalke – Werder Bremen 1-0, Wolfsburg – Bochum 2-0. Aseară, după închiderea ediţiei, au fost programate partidele Bayern Munchen – Borussia Dortmund şi Energie Cottbus – Hannover. Clasament: 1. Hoffenheim 39p, 2. Hertha 37p, 3. Hamburg 36p, 4. Bayern 35p (18j), 5. Bayer Leverkusen 33p, 6. Stuttgart 31p, 7. Wolfsburg 30p, 8. Borussia Dortmund 30p, 9. Schalke 04 30p, 10. Werder Bremen 26p, 11. FC Koln 24p, 12. Frankfurt 20p, 13. Hanovra 20p, 14. Bielefeld 18p, 15. Karlsruhe 16p, 16. Bochum 14p, 17. Cottbus 13p, 18. Borussia Monchengladbach 12p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS