22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNadal a spus pas Turneului Campionilor

Nadal a spus pas Turneului Campionilor

Tenismanul numărul 1 mondial, spaniolul Rafael Nadal, a declinat participarea la Turneul Campionilor de la Shanghai, care va debuta duminică, în locul său urmând să participe francezul Gilles Simon. Decizia ibericului a fost influenţată de problemele medicale apărute la coapsa dreaptă, din pricina cărora a abandonat vinerea trecută la Paris-Bercy, dar şi din cauza programului său competiţional prea încărcat. Medaliatul cu aur de la Beijing a mai declarat că în acest an obiectivul său, acela de a ajunge numărul unu mondial, a fost îndeplinit şi a anunţat că îşi va menaja eforturile pentru finala Cupei Davis, pe care Spania o va disputa împotriva Argentinei, în perioada 21-23 noiembrie, la Mar del Plata.
„Am luat această decizie pentru a mă pregăti pentru întâlnirea de la Mar del Plata. Din cauza asta am preferat să nu joc la Shanghai“, a scris Nadal pe site-ul propriu.
Înlocuitorul lui Rafael Nadal, tenismanul francez Gilles Simon, finalist în turneul de la Madrid şi numărul 9 în clasamentul ATP, se va alătura compatriotului său Jo-Wilfried Tsonga în Turneul de la Shanghai. Este a doua oară pentru Franţa când este reprezentată la acest masters de doi jucători, după ce în 1986 i-a avut în turneu pe Yannick Noah şi Henri Leconte.
După retragerea lui Nadal, Turneul Campionilor de la Shanghai, care se va disputa în perioada 9-16 noiembrie, îi va alinia la start pe: Roger Federer, Novak Djokovici, Andy Murray, Nikolai Davidenko, Andy Roddick, Jo-Wilfried Tsonga, Juan Martin Del Potro şi Gilles Simon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS