24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu, debut fericit

Cîrţu, debut fericit

Gloria Buzău – Pandurii 0-1
Stadion „Municipal“
, spectatori: 4.000.
A marcat: Al. Piţurcă ’15
Gloria: Barbu – Doicaru, Vlaicu, Fabio Lima, Russiano – Fallardo, Everton, Tudose, Tavares (’37, Cl. Ionescu) – Liţu (’57, Vigariu), Tiago (’85, Moreira). Antrenor: Alvaro Magalhaes.
Pandurii: Stanca – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Ghindeanu, Vancea (’80, Nalaţi), Fl. Stângă, D. Orac – Al. Piţurcă (’89, Simion), Tilincă (’59, I. Iordache). Antrenor: Sorin Cîrţu.
Cartonaşe galbene: Vigariu / Rus, Orac, Iordache.
Cartonaş roşu: Fabio Lima (’20).
Au arbitrat: L. Dansa – O. Şovre, S. Stoianof.

La debutul său pe banca tehnică a pandurilor, Sorin Cîrţu îşi propusese să obţină primele puncte în deplasare din acest sezon. Şi a reuşit acest lucru la Buzău. Fără surprize în primul unsprezece şi mai ofensivi decât în mandatul lui Eugen Neagoe, gorjenii au controlat cu autoritate prima repriză şi au deschis scorul după un sfert de oră prin Alexandru Piţurcă, revenit ca titular după cele trei etape de suspendare. Orac a executat un corner de pe partea dreaptă, Cardoso a prelungit pe spate, iar Piţurcă a înscris lejer, cu capul, din interiorul careului. O şansă de gol a avut şi Tilincă, două minute mai târziu, însă balonul şutat din unghi s-a dus alături de poartă. Misiunea pandurilor a devenit mai uşoară din minutul 20, când Gloria a rămas în zece oameni. Fabio Lima l-a călcat intenţionat pe Piţurcă după un duel câştigat de oltean şi a fost eliminat de centralul Dansa. Presiunea oaspeţilor la poarta lui Barbu nu a scăzut, însă Orac şi Ghindeanu nu l-au putut învinge pe goalkeeperul gazdelor cu şuturi din afara careului mare.

Iordache, suspendat

Reveniţi de la cabine, fotbaliştii Gloriei Buzău au forţat egalarea, dar s-au apropiat timid de careul pandurilor. În ciuda mutărilor ofensive făcute de Magalhaes, fundaşul central Vlaicu a fost cel mai periculos om al gazdelor. Acesta a expediat primul şut pe spaţiul porţii lui Stanca (’52) şi a trimis cu capul puţin alături, câteva momente mai târziu. Şi Cîrţu a mutat ofensiv cu Iordache şi Simion, însă echipa sa s-a mulţumit să conserve avantajul, fără să mai creeze pericol.
Gloria Buzău şi-a pus toate speranţele în două lovituri libere executate de Claudiu Ionescu, dar Stanca a intervenit cu siguranţă de fiecare dată. În minutele de prelungire, Iordache l-a depăşit pe Tudose şi a forţat obţinerea unui penalti, însă arbitrul a considerat că a simulat şi l-a avertizat cu cartonaş galben, al patrulea în acest sezon, urmând să stea în meciul cu Rapid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS