15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSuperturneu amical la Târgu Jiu

Superturneu amical la Târgu Jiu

Echipa de baschet masculin Energia Rovinari va organiza, la începutul săptămânii viitoare, la Târgu Jiu, un puternic turneu amical, la care vor participa Dinamo Bucureşti, CS Otopeni şi BC Piteşti. Competiţia era programată în weekend, însă nu existau arbitri disponibili, aceştia fiind la un curs de specialitate. „De luni până miercuri vom organiza un turneu de pregătire în patru, destul de puternic şi util. Ne dorim să câştigăm, dar noi avem obiectiv evitarea retrogradării, pe când adversarele noastre au pretenţii la titlu. Din punctul nostru de vedere, este mai bine să jucăm în compania unor echipe puternice decât cu una slabă“, a spus „secundul“ Energiei, Laurenţiu Răuţ.
Gruparea gorjeană, care va evolua în prima divizie la baschet din această toamnă, l-a transferat pe Bogan Popescu, 2.01 m, 107 kg, component al lotului naţional al României. „Bogdan Popescu a fost titular, în naţionala României în ultimele două meciuri, şi principalul marcator. Ne bucură venirea lui la Energia“, a comentat Răuţ.
Energia Rovinari a susţinut în acest weekend două jocuri de verificare în Serbia cu echipe de primă ligă, ambele fiind pierdute din cauza indisponibilităţilor din lot. Formaţia antrenată de Theo Evans a fost învinsă în primul meci, scor 94-82, de KK Zdravlie Leskovac, iar în jocul al doilea de Ergonom Niş, scor 93-75. „A fost un turneu obositor. Mai mult, pivotul Trim Kibwe nu a primit viză de Serbia şi ne-am bazat doar pe Golubovic. Am avut mulţi jucători accidentaţi, Green, întindere musculară, Dănilă, fractură la mâna stângă, Gliga, tendinită, iar Alionescu, entorsă. În primul joc am avut nouă jucători disponibili, iar în cel de-al doilea, doar şapte“, a încheiat Răuţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU