24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUltimatum pentru Neagoe

Ultimatum pentru Neagoe

„Geană“ trebuie să obţină nouă puncte în următoarele patru etape pentru a-şi păstra postul de antrenor principal la Pandurii Târgu Jiu.

Conducerea clubului Pandurii a analizat raportul antrenorului Eugen Neagoe după înfrângerea de la Mediaş şi a decis să condiţioneze continuarea colaborării cu tehnicianul craiovean de obţinerea a cel puţin trei victorii în următoarele patru etape. Gorjenii vor întâlni, în ordine, pe CS Otopeni (acasă), Gloria Buzău (deplasare), Rapid (acasă) şi Universitatea Craiova (deplasare), imperative fiind cele şase puncte din primele două jocuri. „Nouă puncte în următoarele patru etape este obiectivul pe care-l avem în perioada imediat următoare. Este clar că orice pas greşit va fi sancţionat. Cele mai importante sunt cele şase puncte cu CS Otopeni şi Gloria Buzău. Dacă nu vom învinge în aceste două meciuri, vom lua măsuri“, a anunţat preşedintele Marin Condescu.
Acesta a mai hotărât să blocheze toate drepturile băneşti ale jucătorilor şi antrenorilor până la obţinerea celor nouă puncte. „Dacă obiectivul nu va fi îndeplinit, se vor lua măsurile drastice care vor duce la redresarea formaţiei. Fotbaliştii care nu mai vor să joace pentru echipă şi au alte interese vor pleca, la fel şi antrenorul. Oricum, până la obţinerea celor nouă puncte vor fi blocate toate drepturile băneşti pe care, în condiţii de normalitate, jucătorii le-ar fi avut, încadrându-se în ceea ce am stabilit în obiectiv, locurile 6-10“, a mai spus Condescu.
Antrenorul Eugen Neagoe consideră ca adevărate finale următoarele jocuri. „Este normal să fie o presiune asupra jucătorilor şi a mea, nu este nici o noutate. Nu-mi doresc să jucăm sub presiune, dar noi suntem vinovaţi pentru situaţia de la echipă. Am ajuns iarăşi în postura în care orice meci este ca o finală pentru noi“, a comentat Neagoe măsurile impuse de conducerea clubului.

„Jucătorii au ce să mănânce“

Şeful grupării gorjene nu este îngrijorat că jucătorii de la Pandurii vor avea probleme să-şi întreţină familiile în următoarea lună, până acumulează cele nouă puncte. Clubul a făcut plăţi către jucători şi antrenori la începutul acestui sezon în valoare de 750.000 de euro, fiecare fotbalist încasând în avans 30% din contract, la rugămintea antrenorului. Cu banii în cont însă, aceştia au uitat să mai joace fotbal, în timp ce clubul se chinuieşte să plătească datoriile la stat.
„Cei mai mulţi dintre jucători au luat avansul de contract şi au ce să mănânce. Unii s-ar putea să fi mâncat prea mult şi nu mai au chef să joace. Cei care au evoluat atât la Mediaş, cât şi la Braşov intră în această categorie. Am făcut transferuri de 2.050.000 de euro şi s-au ridicat de la clubul Pandurii, în două luni, 750.000 de euro drepturi băneşti. Marea problemă cu care ne luptăm acum este să plătim datoriile mari la stat pe care le avem. Nu există, din punct de vedere financiar şi al condiţiilor, nici un fel de problemă. Să sperăm că am trecut prin pasa grea“, a declarat Condescu.

Responsabilitatea este a antrenorului

Cum lotul pe care-l are la dispoziţie Eugen Neagoe este format de el, cu trei excepţii, acesta trebuie să-şi asume şi responsabilitatea rezultatelor şi a jocului slab. „Există doar trei jucători pe care nu i-a adus Neagoe, Vancea, Popete şi Bălăeţ. Cum a avut meritele pentru salvarea de la retrogradare şi parcursul foarte bun din returul sezonului trecut, la fel şi acum trebuie să-şi asume rezultatele, dar asta nu înseamnă că este singur“, a spus Condescu.
Acesta îi recomandă lui „Geană“ să dea credit şi altor jucători din lot în partida următoare. „Când ai 27 de jucători în lot care, după spusele antrenorului, sunt de valori apropiate, mai ales când situaţia este grea, cei care sunt rezerve cred că ar trebui folosiţi mai mult. Problema este dacă ar avea mai multă voinţă şi dacă există acest curaj pentru a-i folosi pe cei care vor mai mult decât ceilalţi“, a comentat preşedintele pandurilor.
Cu CS Otopeni, echipa va fi remaniată, antrenorul Eugen Neagoe promiţând că va înlocui o parte a fotbaliştilor care au evoluat la Mediaş. „Vor juca şi alţii care nu au evoluat prea mult, pentru că aceia care au jucat până acum nu au făcut-o aşa cum trebuie. Este normal să dăm şanse şi altor jucători, pentru că şi ei se antrenează la fel şi este absolut normal ca atunci când echipa nu are rezultate să intervină şi schimbări. Toate posturile sunt vizate“, a spus Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS