24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGilles Simon şi-a apărat trofeul

Gilles Simon şi-a apărat trofeul

Francezul Gilles Simon a devenit primul jucător care s-a impus de două ori la BCR Open România, după ce a dispus în ultimul act, în două seturi, scor 6-3, 6-4, de spaniolul Carlos Moya. În ediţia precedentă, jucătorul din Hexagon îl învinsese în finală pe Victor Hănescu. „Cu siguranţă, acesta a fost cel mai bun meci al meu din ultimul timp. Am jucat foarte bine. Ştiam că e foarte important să returnez bine în faţa lui Moya. M-am simţit bine pe teren şi sunt fericit pentru rezultat. Mă bucur că am reuşit să-mi apăr trofeul câştigat anul trecut. Acum o să-mi iau câteva zile libere şi apoi o să încep să mă pregătesc pentru sezonul de sală. Următorul turneu la care o să joc va fi la Metz“, a spus tenismanul francez, care după victoria obţinută la Bucureşti a urcat pe locul 12 în clasamentul Race, fiind la 48 de puncte de locul opt, ultimul care duce la Turneul Campionilor de la Shanghai.
Trofeul de la Bucureşti este al treilea al sezonului pentru Simon, după cele de la Indianapolis şi Casablanca. În total, francezul are cinci titluri ATP câştigate în întreaga sa carieră. La rândul său, ibericul Carlos Moya, care a irosit şansa de a se impune în premieră la Bucureşti, după ce în urmă cu 12 ani a mai pierdut o finală, a recunoscut valoarea adversarului său din finală. „Nu am reuşit să simt mingile foarte bine. Condiţiile au fost diferite, iar mingile au fost grele. A fost foarte dificil pentru mine să-l plimb pe Simon, care a jucat foarte bine. Este foarte dificil să baţi un jucător ca el“, a afirmat Moya, care nu a reuşit să câştige nici un trofeu la simplu în acest sezon.
În proba de dublu, perechea franceză Nicolas Devilder/Paul-Henri Mathieu s-a impus în finală, cu scorul de 7-6 (7/4), 6-7 (9-11), 22-20, în faţa cuplului polonez Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski.

Spectacol înainte
de finală

Înaintea finalei BCR Open România a avut loc un meci demonstrativ, care i-a avut în prim-plan pe românii Ilie Năstase şi Andrei Pavel, francezul Henri Leconte şi iranianul Mansour Bahrami. Cum scorul nu a contat, cei patru au demonstrat ce înseamnă să joci cu sufletul, numeroasele procedee tehnice de mare rafinament, însoţite de glumele „actorilor“, culegând în dese rânduri aplauzele publicului. După finala jucată de Gilles Simon şi Carlos Moya, Ilie Năstase a afirmat că jucătorii noştri nu au reuşit „mare lucru“ la Open România, subliniind că la ediţia din acest an a turneului au participat sportivi din ţări foarte dezvoltate, precum Spania, Argentina sau Franţa.
„Din păcate, românii nu prea au reuşit să facă mare lucru la Open România. La Bucureşti au venit în acest an jucători de mare valoare, din ţări foarte dezvoltate, precum Spania, Argentina sau Franţa, unde şcolile de tenis au scos talente pe banda rulantă. Noi nu ştim să ne organizăm, în vreme ce străinii adună milioane pentru creşterea sportivilor. Cu toate acestea, mai avem câteva rezultate remarcabile, mai ales la juniori“, a spus Ilie Năstase. Altă glorie a tenisului românesc, Ion Ţiriac, a afirmat că speră ca în viitor să se impună la competiţia bucureşteană şi un român: „Să ai trei jucători în primii 20 din lume la un turneu nu este un lucru uşor. Sper totuşi să avem un matador şi de la noi din ţară, care să se impună aici. În această parte a Europei, de la Viena şi până la Moscova, nu există un turneu de o asemenea importanţă, cum este acesta de la Bucureşti. Vreau să îl felicit pe Moya pentru tot ceea ce a arătat în acest turneu. De asemenea, îl felicit şi pe Simon, care a jucat extraordinar şi care trebuie să vină şi la anul pentru a-şi apăra titlul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS