17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCampanie târzie de transferuri la Pandurii

Campanie târzie de transferuri la Pandurii

După ce i-au luat pe sârbul Milanko Raskovic şi camerunezul Nicolas Alnoudji, gorjenii şi-au mai asigurat, pe ultima sută de metri, serviciile altor doi jucători, Valentin Simion şi Miguel Angelo Karim Simoes Fazenda „Tininho“.

Startul fals de campionat al pandurilor, cu patru puncte acumulate în primele cinci etape, l-a determinat pe antrenorul Eugen Neagoe să-şi reevalueze lotul cu care a pornit la drum. Deşi a rulat toţi jucătorii în acest interval, puţini au dat satisfacţie, tehnicianul oltean apelând la prietenul său Adrian Ilie pentru a îndrepta lucrurile. „Eugen m-a rugat să-l ajut cu ceva jucători pe ultima sută de metri. Cei doi fotbalişti pe care i-am adus au fost titulari la echipele lor de club, sârbul Raskovic vine de la Steaua Roşie Belgrad, o formaţie de top în ţara lui, iar camerunezul Alnoudji a trecut pe la echipa naţională şi PSG. Sper să-i ajute“, a declarat Adrian Ilie. Raskovic şi Alnoudji au semnat contracte pe doi ani cu Pandurii fără ca Neagoe să-i vadă la lucru, antrenorul bazându-se doar pe recomandările impresarilor.

Simion, împrumutat un an 

Atacantul Valentin Simion a fost împrumutat de Steaua la Pandurii Târgu Jiu pentru un an, gruparea gorjeană având prima opţiune de cumpărare a fotbalistului. Simion a fost dorit de Eugen Neagoe la Târgu Jiu încă de anul trecut, însă problemele medicale ale jucătorului au întârziat transferul.
„Simion a semnat astăzi (ieri – n.r.) cu Pandurii şi Steaua şi-a dat acordul pentru transferul lui pe un an“, a confirmat Adrian Ilie tranzacţia.
Atacantul va fi apt de joc abia la finalul turului, aflându-se în prezent în recuperare. „Am avut nişte probleme medicale, a trebuit să mă operez. Acum am început recuperarea şi în curând o să fiu apt sută la sută. Voi avea însă nevoie şi de câteva meciuri pentru a fi bine pus la punct fizic. Nu cred că voi avea probleme de acomodare, deoarece acolo sunt jucători cu care eu am evoluat la Steaua, la tineret. Sunt acolo Orac, Alex Piţurcă, ne strângem la Târgu Jiu mai mulţi“, a declarat Simion.
Alături de stelist, echipa Pandurii a mai transferat ieri un fundaş stânga mozambican de naţionalitate portugheză, Miguel Angelo Karim Simoes Fazenda „Tininho“, care a evoluat la gruparea engleză Barnsley. „Tininho“ este născut pe 13 octombrie 1980 şi a jucat în prima ligă portugheză pentru Beira Mar. Oficialii pandurilor speră ca jucătorii străini să primească şi certificatele internaţionale de transfer până la jocul cu Gaz Metan Mediaş, mai ales că Liga I se va întrerupe pentru acţiunile echipei naţionale. Odată cu achiziţionarea celor patru jucători, antrenorul Eugen Neagoe trebuie să renunţe la alţi patru fotbalişti din lotul actual, Dedu, Grecu, Popa şi Tsigalko fiind printre posibilii „disponibilizaţi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS