24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRedută gorjeană în Ghencea

Redută gorjeană în Ghencea

Steaua – Pandurii
Stadion „Steaua“
, astăzi, ora 20.00 (GSP TV).
Steaua: Zapata – Baciu, Goian, Rădoi, P. Marin – Nicoliţă, Ov. Petre, Toja, D. Moreno – B. Stancu, Arthuro. Antrenor: Marius Lăcătuş.
Pandurii: Stanca – Ghindeanu, Rus, Chibulcutean, Mândrean – Vasilache, Vancea, Păcurar, D. Orac, I. Iordache – Stromajer. Antrenor: Eugen Neagoe.
Vor arbitra: M. Martiş – A. Oniţa, S. Stoianof.

Cu moralul refăcut după prima victorie obţinută în acest sezon, 3-1 cu FC Argeş în etapa trecută, gorjenii merg pe terenul Stelei, echipă recent calificată în Liga Campionilor, să-şi apere puţinele şanse cu care sunt creditaţi în Ghencea. Faptul că Pandurii Târgu Jiu nu a pierdut la mai mult de un gol cu Steaua în Liga I şi, mai ales, nu a pierdut nici un joc disputat într-o zi de luni alimentează speranţele oficialilor olteni.
Antrenorul Eugen Neagoe a repetat în ultimele zile tactica defensivă de care nu este străin nici unicul atacant Jaka Stromajer, singurul semn de întrebare al primului unsprezece fiind Vancea, încă nerefăcut complet după ce şi-a spart capul în partida cu FC Argeş. „Steaua este favorită, dar fotbalul se joacă pe teren. Atâta timp cât începem de la 0-0, ambele echipe au şanse. Chiar dacă pentru noi sunt şanse mai mici, vom încerca să ne agăţăm de ele. Este greu să joci ofensiv în Ghencea pentru că rişti să pierzi la un scor mare“, a declarat Neagoe.
Dacă remiza de anul trecut a fost obţinută de gorjeni într-un moment în care steliştii erau renegaţi de propriii fani, acum situaţia este favorabilă elevilor lui Lăcătuş, însă gorjenii cred că pot repeta rezultatul din 2007. „Campionatul trecut, când am jucat în Ghencea, nimeni nu ne dădea vreo şansă şi am terminat neînvinşi. La fel s-a întâmplat şi când am jucat la CFR sau la Dinamo, nu ne dădea nimeni şanse şi am învins. Se ştie că echipele mici întotdeauna se mobilizează mai bine decât adversarii mai valoroşi şi pot să obţină un rezultat bun. Noi venim după o victorie şi este clar că jucătorii au alt moral acum, la fel cum şi steliştii au un moral foarte bun după calificarea în grupele Ligii Campionilor“, a mai spus „Geană“. 

Raskovic şi Alnoudji, noile achiziţii ale pandurilor

Un atacant sârb, Milanko Raskovic, şi un mijlocaş camerunez, Nicolas Alnoudji, au fost transferaţi la Pandurii Târgu Jiu, ambii semnând contracte pe doi ani cu gruparea gorjeană. Antrenorul Eugen Neagoe i-a cooptat în lot pentru meciul cu Steaua pentru a „socializa“ cu noii colegi, deşi cei doi au făcut abia două antrenamente sub comanda sa.
Raskovic a fost recomandat de secundul lui Marius Lăcătuş, Massimo Pedrazzini, cu care a lucrat la Steaua Roşie Belgrad în mandatul lui Walter Zenga, echipă la care a totalizat 36 de meciuri şi a marcat şapte goluri. Camerunezul Alnoudji a evoluat pentru echipa naţională a ţării sale în 35 de partide şi a marcat un gol, la Olimpiada de la Sydney, iar în Europa a jucat la Rizespor (Turcia), PSG (Franţa), Bastia (Franţa), Olhanense (Portugalia) şi US Creteil, echipă din liga a treia franceză de la care s-a şi transferat la Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS