16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEugen Neagoe, la ceas aniversar

Eugen Neagoe, la ceas aniversar

Ca jucător, actualul principal al echipei Pandurii, Eugen Neagoe (foto), a debutat în prima ligă fotbalistică sub culorile alb-albastre ale Ştiinţei, în mai 1986, Tică Oţet fiind antrenorul Craiovei Maxima. Momentul de vârf al carierei sale la Craiova ar putea fi considerat sezonul reuşit al oltenilor 1990/1991, atunci când Ştiinţa, sub bagheta antrenorilor Cîrţu-Negrilă-Cioacă, a câştigat eventul, dar campionatul anterior, 1989/1990, a fost cel care, de fapt, l-a consacrat pe „Geană“ la Universitatea. Puţini suporteri ştiu că, în pauza dintre turul şi returul ediţiei 1990/1991, Neagoe, aflat în conflict cu Craiova, a fost racolat de Steaua şi chiar a semnat (în decembrie 1990) un contract cu „militarii“! Steaua voia, în schimbul lui Neagoe, să-l cedeze la Universitatea pe „stelistul“ Nae Ungureanu, aflat în pregătiri atunci cu Craiova, dar conducerea clubului din Bănie i-ar fi dorit la echipă, la schimb cu Neagoe, pe Dan Petrescu şi Ilie Dumitrescu. Tranzacţia nu s-a făcut, iar Neagoe a revenit la Craiova cu doar două zile înainte de meciul Universităţii din optimile Cupei României de la Câmpulung Muscel, cu Rapid. Cîrţu l-a titularizat pe Neagoe din primul minut al meciului, iar Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei cu 3-2, în prelungiri, golul calificării marcându-l „Geană“. El mai are în palmares (cu Ştiinţa) şi Cupa României din 1993.
Neagoe a mai jucat la Farul, din nou Universitatea, apoi a plecat la Vasas Budapesta, Ferencvaros Budapesta, Alki Larnaca, Omonia Nicosia, Veria FC, revenind la Dinamo şi ulterior la Craiova. Pe lângă eventul din 1991 (cu Universitatea), „Geană“ a cucerit încă unul, cu Ferencvaros, în 1995.
Astăzi, Eugen Neagoe împlineşte 41 de ani, departamentul sport urându-i un sincer „La mulţi ani!“. El aşteaptă cadoul de la echipă – trei puncte cu FC Argeş!
Cu un singur punct în patru etape, antrenorul pandurilor nu caută scuze, ci soluţii. Oboseala jucătorilor nu este o explicaţie plauzibilă pentru „Geană“, lipsa de ambiţie a jucătorilor fiind mai degrabă cauza eşecurilor pe linie. „Fotbaliştii s-au plâns de oboseală căutând scuze, dar nu poate fi vorba de aşa ceva. Cum poţi spune asta când în minutul 5 nu dai o pasă bună? Alibiuri putem găsi tot timpul, iar jucătorul este primul care face acest lucru. Scuze se găsesc, dar nu avem nici o scuză“, a comentat Neagoe. Tehnicianul oltean speră ca elevii săi să abordeze jocul cu FC Argeş cu dorinţă şi determinare, acestea fiind soluţiile ieşirii din criză propuse de „Geană“. „Echipa aceasta a avut şi momente foarte bune, şi mai puţin bune, dar important este ca noi să jucăm ceea ce ştim, ceea ce am mai jucat, nu cum am făcut-o în ultimele trei etape. Eu sper ca jucătorii să fi trecut peste pasa proastă pe care am avut-o şi să arătăm cu totul altceva la partida cu FC Argeş. Îmi doresc ca elevii mei să nu continue cu aceeaşi mentalitate, să-şi dea seama de greşelile pe care le-au făcut şi să aibă altă atitudine şi determinare. Dacă nu se vor trezi va fi foarte rău pentru ei“, a mai spus Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU