30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn linie dreaptă spre Olimpiadă

În linie dreaptă spre Olimpiadă

România a terminat turneul francez cu un succes clar contra Braziliei.  Selecţionerul Gheorghe Tadici anunţă azi rezerva pentru China.

Naţionala de handbal feminin a României a terminat învingătoare turneul amical pe care l-a disputat în Franţa. Tricolorele au întâlnit în ultima partidă Brazilia şi nu au avut prea mari probleme. Naţionala antrenată de Tadici a condus încă de la debut şi în minutul 25 conducea cu 16-11. Până la pauză echipa noastră a pierdut-o pe Adina Meiroşu, eliminată definitiv pentru trei penalizări de două minute, iar România a intrat la cabine în avantaj, 17-12. În debutul părţii secunde, elevele lui Tadici aveau deja opt goluri avans, 21-13, moment din care selecţionerul a rulat întreg lotul pe care l-a avut la dispoziţie. În final a fost 33-27, România terminând turneul de pregătire cu cinci puncte (egal cu Rusia, victorii cu Franţa şi Brazilia) şi un plus şapte la golaveraj.
Pentru România au evoluat: Tereza Pâslaru, Talida Tolnai, Luminiţa Dinu – portari, Ramona Maier, Carmen Lungu (2), Adriana Olteanu (5), Valeria Beşe, Aurelia Brădeanu (1), Adina Meiroşu (3), Mihaela Ani-Senocico (2), Narcisa Lecuşanu (7), Cristina Neagu (8), Ionela Stanca (2), Florin Bârsan (2), Valentina Ardean (1). Antrenor: Gheorghe Tadici.
Pentru Brazilia au jucat: Masson, De Paula – portari, Carvalho Diniz (3), Do Nascimento (2), Facchinello Cavaliere (5), De Oliveira (3), Paula Rodriguez, Rosas (2), Jacques (3), Vianna Da Silva (1), Mesquita (4), Silva Dos Santos (4). Antrenor: Juan Francisco Oliver Coronado.

Încă două amicale în China

Tricolorele au ajuns ieri în România, la Moeciu, şi vor pleca în China pe 1 august. La Beijing, elevele lui Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi vor mai susţine două partide de pregătire, în compania naţionalelor Suediei şi Braziliei. România are ca obiectiv cucerirea unei medalii la Jocurile Olimpice.
Selecţionerul Gheorghe Tadici a declarat că încă nu s-a decis care va fi rezerva României la Jocurile Olimpice din China: „Nu cred că voi lăsa în afara lotului un portar. Toţi cei trei portari din lot au avut evoluţii excelente. Voi alege rezerva cel mai probabil între Cristina Neagu şi Adina Meiroşu“. Selecţionerul a comentat şi situaţia chimistei Adriana Nechita, care a aflat în cantonamentul naţionalei că soţul său a fost arestat, fiind acuzat de fraude pe internet: „La început, vestea a marcat-o pe Adriana, dar şi-a revenit şi a confirmat la meciurile amicale din Franţa. Ne putem baza pe ea fără probleme“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS