16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStadion de cinci stele la Târgu Jiu

Stadion de cinci stele la Târgu Jiu

Autorităţile locale împreună cu oficialii clubului Pandurii intenţionează să construiască la Târgu Jiu un complex sportiv modern, la standardele impuse de UEFA. 

Stadionul „Municipal“, care găzduieşte jocurile echipei Pandurii Târgu Jiu în Liga I, nu ar putea fi utilizat în cazul în care gruparea gorjeană s-ar califica în cupele europene, iar în anii următori nici în prima ligă, cerinţele manualului de licenţiere fiind din ce în ce mai multe şi mai greu de îndeplinit de actualul stadion. UEFA nu agreează ideea ca stadioanele să fie amplasate în mijlocul oraşului, astfel că modernizarea „Municipalului“ este inutilă, soluţia fiind construirea în afara oraşului a unei arene moderne.
Primăria Târgu Jiu trebuie să pună la dispoziţie terenul aferent acestei investiţii şi să aloce fondurile necesare, fiind greu de crezut că Pandurii ar aloca fonduri pentru noul complex sportiv. „Pe viitor trebuie să căutăm o locaţie pentru a construi alt stadion pentru oraş. Reprezentanţii FRF şi LPF, Viorel Duru şi Sorin Satmari, au spus că trebuie un complex sportiv care să îndeplinească mai multe condiţii în ceea ce priveşte siguranţa spectatorului. Este vorba de parcări mai multe şi de utilităţi impuse de lege. Şi cum noi avem deja pretenţii ca pe viitor echipa noastră să joace în cupele europene, normal că trebuie să respectăm foarte multe din normele impuse de UEFA. Dar acesta este un proiect de viitor şi oamenii de la FRF ne-au atenţionat să nu investim foarte mult în extinderea tribunelor şi a bazei actuale pentru că pe viitor, aşa cum se întâmplă în mai toate marile oraşe din Europa, arenele sportive sunt undeva în afara localităţilor, şi nu în mijlocul acestora“, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.
Şi preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, susţine acest proiect care va cuprinde un stadion de cinci stele, cu o capacitate de 15.000 de locuri. „O să facem un stadion într-o zonă indicată de primărie. Deocamdată, studiem variantele şi nu vă pot spune nimic până nu este ceva concret cu terenurile. Vom avea un complex sportiv modern, cu opt terenuri de antrenament pentru toate grupele de juniori şi încă unul pe care îşi va disputa meciurile echipa Pandurii. Stadionul va avea 15.000 de locuri şi va fi de cinci stele, cu tot ce presupune această ierarhizare. Vor exista centre comerciale, săli de conferinţă şi un cantonament pentru echipa mare. Totodată, vrem ca în acest complex sportiv să facem şi un internat pentru juniorii care nu sunt din Târgu Jiu. Este un proiect realizabil“, a spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII