16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii sunt interesaţi de achiziţii defensive

Pandurii sunt interesaţi de achiziţii defensive

Gruparea gorjeană îşi va completa lotul cu maximum trei jucători, un mijlocaş defensiv, un fundaş central şi unul lateral, antrenorul Eugen Neagoe considerând că sunt suficienţi pentru a acoperi posturile deficitare.

Pandurii Târgu Jiu dispune de un lot echilibrat, însă tehnicianul Eugen Neagoe îşi doreşte o concurenţă acerbă pe anumite posturi. Componenţa a două compartimente, cel al portarilor şi cel al atacanţilor, îl mulţumeşte pe „Geană“ şi nu mai trebuie să le aducă îmbunătăţiri. Goalkeeperii Mingote şi Stanca se vor lupta pentru un post de titular, în timp ce tânărul Râmniceanu reprezintă viitorul, iar, în avanposturi, Piţurcă jr., Tilincă, Arrieta, Stromajer şi L. Mihai sunt soluţiile lui Neagoe.
Cu toate că are în probe doi fundaşi centrali, plus Vătavu, „Geană“ are alte gânduri. „Am discutat cu cineva despre un jucător străin care evoluează de mulţi ani în campionatul României şi i-am spus că vreau să am un răspuns clar până sâmbătă, să ştim ce facem. Dacă el şi-a dat acordul, vom ajunge la o înţelegere cu clubul respectiv. Până nu-l avem aici nu vă pot spune despre cine este vorba“, a spus Neagoe. Este posibil ca jucătorul la care a făcut referire antrenorul să fie ivorianul Mariko Daouda, de la Dacia Mioveni.
Odată cu plecarea lui Djakpa la Bayer Leverkusen şi postul de fundaş stânga pare descoperit, Ionuţ Stancu de la Rapid fiind o ţintă pentru gorjeni. „Dacă vom reuşi să aducem jucătorii pe care ni-i dorim, lotul va fi mult mai echilibrat decât anul trecut. Toate compartimentele sunt acoperite. Este o pierdere plecarea lui Djakpa, dar dacă aducem un fundaş central, un mijlocaş defenisv şi, probabil, un fundaş lateral, voi fi mulţumit“, a declarat Neagoe.

Iordache, aşteptat la Târgu Jiu

Speranţa că Ilie Iordache va evolua la Târgu Jiu şi în sezonul 2008-2009 este întreţinută şi de „Geană“, deşi fotbalistul se află în pregătiri cu Dinamo. Nemulţumit de salariul oferit de „câinii roşii“, Iordache şi-a exprimat dorinţa de a reveni la Pandurii şi asta se poate realiza dacă antrenorul Mircea Rednic nu-l va reţine în lot. Neagoe şi l-ar dori pe Iordache cât mai repede, chiar înainte de plecarea în cantonament.
„Noi îl aşteptăm pe Iordache, sunt şanse să revină. Are contract cu noi până în 2009, sper să-l avem până duminică la Târgu Jiu. Vom vedea în zilele următoare“, a mai spus Neagoe.
Pandurii vor susţine sâmbătă, de la ora 18.00, pe stadionul „Municipal“, primul amical din perioada precompetiţională cu echipa de Liga a III-a Minerul Mătăsari. Jocul nu are vreo miză pentru tehnicianul pandurilor, acesta dorindu-şi doar să-i integreze pe noii jucători.
„Nu urmăresc nimic în partida cu Minerul Mătăsari, va fi un simplu meci de pregătire. Avem jucători noi în lot, care trebuie să se familiarizeze cu atmosfera, iar fiecare va evolua 45 de minute cu un adversar de Liga a III-a. Nu va fi concludent acest test, urmăresc doar ca jucătorii să se acomodeze cu noua lor echipă. De cei pe care îi avem în probe ne vom lămuri la antrenamente, până la ora meciului cu Minerul Mătăsari. Atunci vom şti dacă îi vom opri sau nu“, a precizat Neagoe.
Alte două meciuri amicale vor avea loc mâine, la Târgu Jiu, pe terenul sintetic, Jiul Rovinari – Pandurii ’89 (ora 10.00) şi Energia Rovinari – Pandurii ’90 (ora 12.00), cele două grupări din Liga a III-a fiind posibilii „sateliţi“ ai echipei Pandurii în campionatul următor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS