29.3 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSuedia şi Spania luptă pentru primatul Grupei D

Suedia şi Spania luptă pentru primatul Grupei D

Suedia – Spania
Stadion „Tivoli Neu“
, Innsbruck, astăzi, ora 19.00
Formaţii probabile:
Suedia:
Isaksson – Dorsin, Majstorovic, Hansson, Mellberg – A. Svensson, Kallstrom, Linderoth, Ljungberg – Ibrahimovici, Larsson. Antrenor: Lars Lagerback.
Spania: Casillas – Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila – Iniesta, Xavi, Xabi Alonso, Fabregas – Villa. Torres. Antrenor: Luis Aragones.
Vor arbitra: Pieter Vink – Hans ten Hoove, Adriaan Inia (toţi din Olanda)

Atât Suedia, cât şi Spania, echipe care se înfruntă în această seară în Grupa D, au debutat cum nu se poate mai bine la Campionatul European.
Spania a învins categoric Rusia cu 4-1, în timp ce Suedia s-a impus chiar în faţa campioanei en-titre Grecia. Partida de pe „Tivoli Neu“ ar putea decide echipa care va termina pe primul loc în grupă, o victorie urmând să propulseze Suedia sau Spania la „cota“ 6. La Innsbruck, vom asista şi la un duel Villa – Ibrahimovic, ambii atacanţi impresionând la debutul la Euro, în special primul, care a reuşit un hat-trick în partida cu Rusia.
Dacă selecţionerul Spaniei, Luis Aragones, a renunţat la acest turneu final la Raul şi la alţi jucători cu nume din Primera Division, trecuţi de 30 de ani, Lars Lagerback a preferat să mizeze pe experienţă şi l-a inclus în lot şi pe Henrik Larsson, care nu jucase pentru nordici în preliminarii.
În ceea ce priveşte întâlnirile directe care au avut loc de-a lungul timpului, bilanţul este de partea Spaniei, care conduce Suedia cu 2-1 la numărul de victorii obţinute, primul succes datând de la Jocurile Olimpice din 1920.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS