28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAustria mai speră

Austria mai speră

Austria – Polonia 1-1
Stadion „Ernst Happel“
, Viena, spectatori: 50.000.
Au marcat: Vastic ’90+3 pen. / Guerreiro ’30.
Austria: Macho – Garics, Prodl, Stranzl, Pogatetz – Leitgeb, Aufhauser (Saumel ’74), Ivanschitz (Vastic ’64), Korkmaz – Harnik, Linz (Kienast ’64). Antrenor: Josef Hickersberger.
Polonia: Boruc – Wasilewski, Jop (Golanski ’46), Bak, Zewlakow – Dudka, Lewandowski, Krzynowek – Saganowski (Lobodzinski ’83), Guerreiro (Murawski ’85), Smolarek. Antrenor: Leo Beenhakker.
Cartonaşe galbene: Korkmaz, Prodl / Wasilewski, Krzywowek, Bak.
Au arbitrat: Howard Webb – Darren Cann, Michael Mullarkey (toţi din Anglia).

Austria a fost la un pas să părăsească Euro 2008 joi seară, dar, în cele din urmă, a smuls Poloniei un punct, graţie unui penalti discutabil, şi mai speră la calificarea în sferturile de finală. Partida dintre cele două reprezentative, disputată la Viena, în cadrul Grupei B a competiţiei, s-a terminat la egalitate, 1-1. Austria a avut prima ocazie de gol, prin Harnik, care a pornit de la limita ofsaidului, dar nu l-a putut învinge pe Boruc. Elevii lui Leo Beenhakker au încercat să calmeze jocul pentru a tăia elanul gazdelor, dar nu le-a reuşit, iar în minutul 17, Linz a scăpat şi el singur cu Boruc, însă fără nici un rezultat pe tabelă. Polonia a replicat timid prin şuturile de la distanţă expediate de Krzynowek. Austria a mai trecut pe lângă gol prin Garics, şutul acestuia fiind respins de imbatabilul Boruc. Contrar cursului jocului, Polonia a deschis scorul în minutul 30, prin Guerreiro, care a reluat din faţa porţii centrarea lui Saganowski. În finalul primei reprize, Austria s-a aruncat în atac, fără rezultat pe tabelă.
În partea a doua a întâlnirii, Polonia a fost echipa care s-a aflat la cârma jocului şi a ratat o ocazie imensă în minutul 64, când portarul austriac Macho a respins şuturile lui Bak şi Golanski. Krzynowek l-a pus şi el la grea încercare pe Macho, patru minute mai târziu.
Fără a pune nici un moment cu adevărat în pericol poarta poloneză, austriecii au primit uşor un penalti în primul minut al prelungirilor, iar lovitura de la 11 metri a fost transformată de Vastic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS