17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDjakpa a umplut vistieria clubului Pandurii

Djakpa a umplut vistieria clubului Pandurii

Gorjenii l-au cedat pe ivorianul Constant Djakpa la gruparea germană Bayer Leverkusen contra unei sume de 13 ori mai mari decât preţul de achiziţie a fotbalistului.

Deşi nu este încă oficială, suma de transfer a lui Constant Djakpa la Bayer Leverkusen se ridică la un milion de euro, tranzacţia fiind cea mai profitabilă din istoria clubului Pandurii Târgu Jiu. Achiziţionat în urmă cu un an de la formaţia norvegiană Sogndal cu 75.000 de euro, ivorianul a fost vândut în Bundesliga cu o sumă de 13 ori mai mare decât preţul de achiziţie. Transferul lui Djakpa la Leverkusen l-a detronat pe cel al lui Vranjkovic la Dinamo, „câinii roşii“ oferind pentru achiziţionarea sârbului 400.000 de euro plus trei jucători – Păcurar, Vătavu şi Dedu.
Pe lângă suma importantă de bani, Pandurii Târgu Jiu a dat şi o lovitură de imagine, echipa clasată pe locul 12 în Liga I reuşind să transfere un fotbalist direct în Bundesliga, la formaţia clasată pe locul şapte. Plecarea lui Constant Djakpa nu lasă descoperit postul de fundaş stânga, soluţiile lui Eugen Neagoe în sezonul viitor fiind Cardoso şi Grecu. Pandurii tatonează terenul pentru achiziţionarea rapidistului Ionuţ Stancu, însă negocierile sunt greoaie deoarece fotbalistul aparţine 50 la sută Rapidului şi 50 la sută Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, numai giuleştenii cerând 500.000 de euro pentru cedarea acestuia. 

Se lucrează pe „Municipal“

Primăria Târgu Jiu a demarat lucrările de modernizare a stadionului „Municipal“, obligatorii pentru ca arena gorjeană să poată găzdui jocuri de Liga I în sezonul 2008-2009. „Vom realiza trei sisteme de monitorizare. Primul este cel de vânzare a biletelor. Pe fiecare bilet va figura numărul rândului şi al locului, iar pe fiecare abonament vor fi puse fotografia persoanei şi CNP-ul. Al doilea sistem de control va fi cel de numărare a persoanelor care intră pe stadion, astfel încât în orice moment să se ştie câţi spectatori se află pe «Municipal». Al treilea este sistemul de înregistrare şi monitorizare video, care va fi amplasat în vechea tabelă de marcaj. Au început lucrările la punctul de comandă, iar în următoarele două săptămâni va avea loc şi licitaţia pentru cele două sisteme care vor costa în jur de 30.000 de lei“, a declarat directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, Marius Ionescu. De asemenea, clubul Pandurii Târgu Jiu va amenaja două grupuri sanitare, în stânga şi dreapta tribunei oficiale.
Astăzi, la ora 10.00, este aşteptat la Târgu Jiu şeful Direcţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, pentru a le spune gorjenilor ce lucrări ar mai fi de efectuat, urmând să se fixeze un alt termen pentru inspecţia finală. 

Energia a ratat calificarea la turneul semifinal

Echipa de juniori republicani A, Energia Rovinari, pregătită de Doru Mihuţ, a ratat calificarea la turneul semifinal, după două remize şi o înfrângere înregistrate la turneul de zonă de la Bucureşti. Energia a terminat la egalitate primele două partide, 1-1 cu Şcoala de Fotbal „Marius Lăcătuş“ şi 0-0 cu Poli Iaşi, şi a pierdut ultimul joc, 0-1 cu Oţelul Galaţi.
Grupa de juniori republicani B a clubului Pandurii Târgu Jiu, antrenor Cristi Popescu, participă în aceste zile la turneul de zonă găzduit de Bacău, alături de Inter Star Sibiu, FCM Bacău şi Oţelul Galaţi. Aseară, gorjenii au debutat în compania echipei Inter Star Sibiu, astăzi vor întâlni pe FCM Bacău, iar joi pe Oţelul Galaţi.
La Târgu Jiu, în perioada 13-16 iunie, va avea loc turneul de zonă al juniorilor C (născuţi în 1993), alături de Pandurii urmând să participe Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, CSS Drobeta Turnu Severin şi CSS Drăgăşani. Derbiul turneului este programat chiar în prima etapă, vineri, pe terenul sintetic, de la ora 16.00, înfruntându-se Pandurii Târgu Jiu şi „GP“ Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS