17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTilincă şi Nalaţi, la Târgu Jiu

Tilincă şi Nalaţi, la Târgu Jiu

Clubul Pandurii a anunţat transferurile lui Cosmin Tilincă şi Adrian Nalaţi, numărul ex-bistriţenilor din lotul lui Neagoe ridicându-se acum la şapte.

Gruparea condusă de Jean Pădureanu continuă să livreze jucători echipei Pandurii Târgu Jiu, alţi doi elevi ai lui Ovidiu Sabău, Cosmin Tilincă şi Adrian Nalaţi, fiind convinşi să evolueze pentru echipa lui Eugen Neagoe. Tilincă, de 28 de ani, şi Nalaţi, de 25 de ani, au semnat contracte pe patru sezoane, preţul plătit de formaţia din Târgu Jiu clubului Gloria Bistriţa fiind, până la înregistrarea actelor de transfer, confidenţial. „Ambii jucători au semnat contracte pe patru ani. Ei au fost sub contract cu Gloria Bistriţa şi am plătit clubului ardelean atât cât a fost nevoie să-i luăm“, a declarat preşedintele pandurilor, Marin Condescu.
Antrenorul Eugen Neagoe este încântat de cele două achiziţii, atacantul Cosmin Tilincă fiind dorit la Târgu Jiu de Geană încă de anul trecut. „Sunt jucători buni. Nalaţi are 25 de ani, este un jucător care mie mi-a plăcut mult pentru că e un mijlocaş de creaţie, genul lui Păcurar. Ei au şi jucat împreună şi se cunosc. E un fotbalist care poate să ne ajute pe viitor. Cu Tilincă noi am mai fost în negocieri şi altă dată, îl doream la Pandurii de mai mult timp. Îmi doresc în echipă jucători de viteză ca Tilincă şi tehnici ca Nalaţi. Sper să se integreze repede“, a declarat Neagoe. Pandurii Târgu Jiu a transferat în ultimele două sezoane opt fotbalişti care au trecut pe la Gloria Bistriţa, Vasile Prodan, Sergiu Mândrean, Alin Rus, Alin Chibulcutean, Alexandru Păcurar, Ciprian Vasilache, Cosmin Tilincă şi Adrian Nalaţi, ultimii şapte fiind în lotul lui Neagoe.

Cardoso continuă la Pandurii

Şi brazilianul Carlos Cardoso poate fi trecut la capitolul achiziţii, deşi acesta a evoluat pentru Pandurii şi în returul sezonului trecut. Din cauza preţului piperat cerut de cele două cluburi cu care se afla sub contract Cardoso, Comercial FC (Brazilia) şi Estrela Amadora (Portugalia), gruparea gorjeană renunţase la serviciile fundaşului brazilian, însă, în urma presiunilor făcute de fotbalist, cele două grupări au scăzut preţul la jumătate, destul de convenabil pentru Pandurii. „Putem anunţa şi transferul definitiv al lui Cardoso, cea mai bună soluţie de a acoperi partea stângă. Ultima ofertă e înjumătăţită faţă de cea iniţială, pentru că jucătorul nu vrea să joace decât la Pandurii. El şi-a lăsat şi hainele la Târgu Jiu şi a ameninţat că se lasă de fotbal dacă acele două cluburi nu scad preţul. Am bătut palma şi îl aşteptăm pe Cardoso la reunirea lotului“, a declarat Condescu.
Pandurii Târgu Jiu a dorit să-l înregimenteze şi pe rapidistul Ionuţ Stancu pe postul de fundaş stânga, însă transferul a căzut din cauza situaţiei contractuale încurcate a fotbalistului. „Stancu aparţine şi Şcolii de Fotbal «Gică Popescu», şi Rapidului şi noi nu mai vrem încurcături ca în cazul lui Iordache. Evităm să mai luăm jucători împrumutaţi sau care să aibă procente cu alte cluburi ori impresari. Oricum, am plătit mai puţini bani pentru Cardoso decât am fi dat pe Stancu“, a mai spus Condescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS