16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă junior visează să revină la Steaua

Piţurcă junior visează să revină la Steaua

După un tur de campionat în care nu a marcat nici un gol, atacantul echipei Pandurii Târgu Jiu, Alex Piţurcă, a reuşit un retur bun, prin prestaţiile sale fiul selecţionerului câştigând aprecierile fanilor grupării gorjene. „Se poate spune că pregătirea de iarnă a fost foarte importantă pentru mine. După părerea mea, factorii acestui salt au fost experienţa pe care am căpătat-o după tur şi acomodarea cu echipa. Şi revenirea lui Eugen Neagoe a contat foarte mult pentru mine“, a explicat Piţurcă junior diferenţa de atitudine.
Acesta mai are trei ani de contract cu Pandurii, dar se gândeşte să facă pasul spre o echipă mare, dacă evoluţiile sale în sezonul viitor vor fi şi mai convingătoare, Steaua fiind printre preferatele sale. „Cred că acesta este visul oricărui jucător, să evolueze la o echipă cât mai bună, cu pretenţii de cupe europene. Nu mă gândesc numai la o formaţie anume, pentru că sunt atâtea echipe bune. Dar Steaua este Steaua şi cine nu îşi doreşte să ajungă acolo! Dar ca să ajungi la Steaua acum este foarte greu“, a spus atacantul oltean, autor a cinci goluri pentru Pandurii, unul în Cupa României şi patru în Liga I.
Alexandru Piţurcă nu este însă mulţumit de aportul său ca atacant la rezultatele echipei. „Normal că nu sunt mulţumit de numărul de goluri marcate. Dar dacă aş fi reuşit şi în tur să joc cum am făcut-o în retur aş fi avut un an foarte bun. Pentru că, să nu uităm, sunt la Pandurii Târgu Jiu, nu la o echipă mare, să am foarte multe oportunităţi de a marca. La o formaţie mică, dacă ai două ocazii pe meci trebuie să dai un gol“, şi-a analizat Piţurcă junior evoluţiile de la Pandurii.

Selecţionerul a crezut în gorjeni

Prestaţiile oscilante ale pandurilor în sezonul trecut au pus, la un moment dat, în pericol menţinerea grupării gorjene în Liga I, însă două victorii miraculoase, pe terenurile fostei şi actualei campioane, au făcut diferenţa în favoarea echipei lui Eugen Neagoe. Chiar şi când Pandurii Târgu Jiu deţinea „lanterna roşie“, selecţionerul Victor Piţurcă a crezut în salvare, fapt dezvăluit de fiul său.
„Tata a zis că noi am reuşit un lucru extraordinar şi credea în salvarea noastră de la retrogradare. Pentru el nu a fost o surpriză chiar aşa de mare parcursul nostru ulterior. Mi-a spus atunci, când eram pe ultimul loc, cu 15 puncte, că aveam şanse mici să mai scăpăm, dar că trebuie să credem în ele. Şi am reuşit să ne salvăm, miraculos aş putea spune. Nu ştiu pe ce se baza tata de mai credea, probabil pe valoarea echipei, pentru că ne vedea cum jucăm. El întotdeauna a avut o părere bună despre noi. Mă refer la jocul pe care îl practicam. Chiar dacă pierdeam în tur, noi am jucat fotbal. Asta nu prea a contat însă, pentru că important este să câştigi. Sunt unele echipe care nu evoluează bine, nu joacă un fotbal adevărat, dar câştigă“, a afirmat Alexandru Piţurcă.
Acesta va fi prezent la Euro 2008 la primele două meciuri ale naţionalei, pentru a-şi susţine tatăl şi echipa României, şi va reveni la Pandurii pe 11 iunie, la reunirea lotului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU