28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciul România - Italia este de risc maxim

Meciul România – Italia este de risc maxim

În opinia lui Graham Watson, liderul grupului liberalilor şi democraţilor din Parlamentul European (ALDE), meciul de fotbal dintre Italia şi România, care se va desfăşura pe 13 iunie, la Zürich, în cadrul Grupei C a Euro 2008, este de risc maxim. În timpul unor dezbateri aprinse în Parlamentul European în care Italia a fost intens criticată din cauza măsurilor pe care le are în vedere împotriva imigranţilor şi în special a romilor, majoritatea provenind din România, Watson a susţinut că partida de la Zürich ar putea da naştere unor incidente violente.
Mai mulţi europarlamentari, între care Graham Watson, au spus că sunt îngrijoraţi că apropiatul meci dintre Italia şi România de la campionatul european de fotbal ar putea degenera în violenţe, în condiţiile în care în Italia au reapărut resentimente faţă de imigranţii din România şi în special faţă de cei de origine romă.
În replică, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Giancarlo Abete, a spus că meciul dintre Italia şi România „va fi dificil, însă din punct de vedere sportiv şi atât“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS