16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCu Ştiinţa până la urnă

Cu Ştiinţa până la urnă

Numele Universităţii Craiova este târât în campania electorală, Mititelu susţinând că va începe să vândă din jucători dacă primăria nu-l ajută cu bani.

După ce a făcut cărţile pentru titlu, dar şi pentru retrogradare, Universitatea Craiova va fi implicată şi în campania electorală. Startul l-a dat finanţatorul Adrian Mititelu, care imediat după meciul cu Ceahlăul a anunţat că suporterii olteni vor avea mari surprize dacă Antonie Solomon va mai ieşi primar al Craiovei. „Oamenii se vor duce şi îl vor vota pe Solomon, iar eu plătesc amenzi de un miliard (de lei vechi – n.r.) pentru unii care aruncă scaune pe teren. Votul de pe 1 iunie este decisiv pentru viitorul Universităţii. O să facem fotbal-business după 1 iunie!“, a declarat Mititelu.
Acesta susţine că are oferte clare pentru patru-cinci jucători şi că este gata să-i vândă, dacă primăria nu-l ajută cu bani. În aceste condiţii, suporterilor nu le rămâne decât să-şi schimbe sloganul, celebrul „Cu Ştiinţa până la moarte“ putând deveni peste noapte „Cu Ştiinţa până la urnă“.
La rândul său, primarul Antonie Solomon nu a dorit să comenteze prea mult declaraţiile lui Mititelu. „Nu-mi este indiferentă soarta Ştiinţei, dar nu-l pot ajuta în situaţia actuală, pentru că legea nu-mi dă voie să dau bani unui club privat. Dacă am deţine pachetul majoritar de acţiuni, atunci primăria ar fi obligată să finanţeze clubul. Referitor la celelalte declaraţii, nu vreau să le comentez. Nu mă interesează acest individ“, a spus Solomon.
Un lucru este, deocamdată, cert la Universitatea. Antrenorul Nicolo Napoli va rămâne la cârma alb-albaştrilor şi în sezonul viitor. Ieri, înainte de a părăsi Bănia, cu destinaţia Italia, Napoli a semnat prelungirea cu un an a contractului cu Ştiinţa.

Atac la Piţi

Finanţatorul grupării din Bănie era dezamăgit după meciul cu Ceahlăul pentru faptul că atacantul Florin Costea nu a fost convocat la echipa naţională. „Costea a fost ignorat! Dacă ar fi jucat în Bucureşti, cu siguranţă ar fi fost convocat pentru Euro. Merita să i se dea o şansă“, a spus Adrian Mititelu. Declaraţia sa vine la o zi după ce Victor Piţurcă anunţase că nu l-a convocat pe Costea în lotul lărgit pentru Euro 2008 pentru că a considerat că jucătorul oltean nu are încă experienţă pentru o astfel de competiţie.
Chiar dacă avea motive să fie supărat, Florin Costea a încercat să mascheze acest lucru, anunţând că va munci în continuare pentru a ajunge sub tricolor. „Nu sunt nici dezamăgit, nici supărat. Sunt convins că va veni şi timpul când voi juca la naţională. Momentan, nu vreau să spun mai multe“, a comentat Costea.  Acesta a mai declarat că echipa CFR Cluj merită să fie campioană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

60 COMENTARII