28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLobonţ merită să apere în Serie A

Lobonţ merită să apere în Serie A

Căpitanul naţionalei României, Cristi Chivu, susţine că „Pisica“ are valoare să joace în cel mai tare campionat din lume, Lazio şi Inter fiind posibilele destinaţii ale goalkeeperului tricolorilor.

 

 

 

Titularul postului de portar al naţionalei României, Bogdan Lobonţ, va părăsi în vară Dinamo Bucureşti. Deşi nu vrea să vorbească despre transferul său, „Pisica“ se va reîntoarce în Serie A, în ciuda experienţei mai puţin reuşite pe care a avut-o la Fiorentina. Portarul român are şanse mari să ajungă la Lazio Roma, grupare care s-a arătat dispusă să plătească trei milioane de euro pentru achiziţionarea goalkeeperului dinamovist.

Preşedintele executiv al alb-roşilor, Cristi Borcea, a precizat că singurul jucător care poate fi transferat în vară este Bogdan Lobonţ.

„Să nu-şi închipuie cineva că voi accepta să fiu de acord cu vreun transfer. Poate doar în cazul lui Bogdan Lobonţ, dacă e vorba de o ofertă foarte avantajoasă“, a spus Borcea.

 

Chivu îl vrea pe Lobonţ la Inter

 

Într-o declaraţie acordată Pro TV, căpitanul tricolorilor, Cristi Chivu, care este legitimat la campioana en-titre a Italiei, Internazionale Milano, a dezvăluit că-l va propune pe Lobonţ oficialilor formaţiei milaneze, deoarece este un portar valoros, care merită să joace la o echipă puternică.

„Lobonţ este un goalkeeper de valoare. Merită să joace din nou într-un campionat puternic aşa cum este Serie A. Îl propun oficial pe Lobonţ şefilor de la Inter. Avem nevoie de el“, a spus fundaşul lui Internazionale Milano.

În cazul în care lidera din Serie A l-ar achiziţiona pe Bogdan Lobonţ, acesta ar fi pentru a doua oară coechipier cu Chivu la o echipă de club, cei doi fotbalişti români întâlnindu-se şi la Ajax.

Căpitanul naţionalei tricolore a anunţat că, după ce a urmărit partida Rapid – Steaua, nu se mai gândeşte să se reîntoarcă în campionatul României.

„Nu mai vreau să revin în România. După ce am văzut la meciul dintre Rapid şi Steaua, nici nu mai vreau să aud de o eventuală venire a mea în campionatul României. Îmi este frică de brichete“, a spus Chivu.

 

„Nu mă gândesc la transferuri“

 

Bogdan Lobonţ susţine că, deocamdată, nici nu intenţionează sa revină în Serie A. „Pisica“ a spus că are un contract ferm cu echipa din „Ştefan cel Mare“ şi nu se gândeşte să plece, precizând că nu a semnat nici un precontract cu formaţii din Seria A.

„Din momentul în care am ratat calificarea în Liga Campionilor cu Dinamo, jurnaliştii
m-au transferat aproape în fiecare săptămână. Prima dată trebuia să plec în iarnă, acum în vară. De aproape un an tot spun că am un contract serios cu Dinamo, că nu se pune acum această problemă şi, oricum, decizia nu este numai a mea, ci şi a clubului. Asta contează acum? Credeţi că la asta mă gândesc eu înainte de Campionatul European, să semnez precontracte?“, a declarat Bogdan Lobonţ.

 

„Generaţia noastră trebuie să scoată lumea în stradă“

 

Preocupat mai mult de Campionatul European decât de propriul transfer, Bogdan Lobonţ a vorbit despre grupa naţionalei României de la competiţia care se va desfăşura în Austria şi Elveţia, unde selecţionata condusă de Victor Piţurcă va evolua alături de Franţa, Italia şi Olanda.

„Vom avea meciuri foarte grele, dar şi foarte interesante. Sper să facem partide frumoase şi, cu puţin noroc şi prin jocul rezultatelor, să mergem mai departe. Mă gândesc că a venit şi rândul generaţiei noastre să facem lumea să iasă în stradă de bucurie“, a spus portarul reprezentativei tricolore.

Lobonţ a adăugat că e bucuros pentru că toţi fotbaliştii reprezentativi ai României sunt apreciaţi în Europa, dând exemplele lui Cristi Chivu şi Adrian Mutu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS