28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportA încântat din nou Florenţa

A încântat din nou Florenţa

Decarul Fiorentinei a tras echipa după el la revenirea după accidentarea de la genunchi. Un gol, o pasă de gol şi multe execuţii magice au determinat presa din Italia să-l elogieze pe „Briliant“ după partida cu Genoa (3-1).

 

 

 

Adrian Mutu a revenit la Fiorentina mai repede decât se preconiza pe teren, după accidentarea suferită în meciul de campionat cu Roma. Duminică, în partida pe care gruparea „viola“ a câştigat-o pe teren propriu, cu 3-1, în faţa formaţiei Genoa, în etapa a 28-a din Serie A, Mutu nu numai că a jucat, dar a tras echipa din Florenţa după el, delectând în acelaşi timp publicul de pe „Artemio Franchi“ cu câteva execuţii magice. Mai întâi, în minutul 18, l-a servit excelent pe Santana cu o minge aruncată peste fundaşii adverşi, iar mijlocaşul argentinian al Fiorentinei a deschis scorul. A urmat o tentativă a internaţionalului român de a înscrie din foarfecă, dar portarul oaspeţilor, Scarpi, a fost la post.

În minutul 30, Mutu a dus scorul la 2-0 cu un şut de la marginea careului de 16 metri, la vinclu. Fiorentina a început în forţă şi repriza secundă, iar Pazzini a mărit avantajul de pe tabelă la zece minute de la reluare. În minutul 71, antrenorul Cesare Prandelli l-a schimbat, oferindu-i posibilitatea să fie ovaţionat de un întreg stadion la ieşirea de pe gazon. Genoa a marcat şi ea în minutul 82, prin Masiero. În urma victoriei obţinută cu Genoa, Fiorentina şi-a consolidat poziţia a patra, care asigură un loc în Liga Campionilor, profitând şi de faptul că Milan a pierdut sâmbătă la Roma.

 

Cel mai bun de pe teren

 

Mutu a fost considerat cel mai bun jucător de câmp al Fiorentinei, el primind din partea agenţiei Datasport nota 8, la fel ca portarul Frey. „La intrarea după perioada destul de lungă de repaus, Mutu a încântat imediat Florenţa cu o prestaţie de zile mari, încununată cu o pasă splendidă către Santana şi cu un şut precis în plasă de la marginea careului“, a scris Datasport despre Mutu.

După meci, Mutu a declarat că în spatele revenirii sale a stat o perioadă grea de recuperare. „În spatele revenirii mele se ascunde o perioadă grea, în care am muncit mult. Sunt mulţumit pentru ceea ce am făcut, mai ales că genunchiul meu se prezintă bine. Fiorentina devine o echipă mare, colegii mei au dat dovadă de caracter la ultimele meciuri. Cu această mentalitate putem să ajungem departe“, a declarat Mutu.

Chivu s-a descurcat bine

 

După meciul din Liga Campionilor cu Liverpool (0-1), în care a greşit la unicul gol al meciului, Cristian Chivu a avut o prestaţie bună în partida pe care Inter a câştigat-o pe teren propriu, cu 2-1, în faţa grupării Palermo. Vieira (‘5) şi Jimenez (’36) au marcat golurile gazdelor, iar golul sicilienilor a fost de fapt un autogol al gazdelor, care a purtat semnătura lui Marterazzi (’25). Chivu a rămas pe teren timp de 90 de minute şi a fost notat cu 6,5 de Datasport, care a scris despre el următoarele: „A avut o evoluţie bună în special în prima repriză. Pe partea stângă a urcat deseori în atac şi a dat şi câteva centrări. În partea a doua, s-a limitat la defensivă“.

Graţie victoriei din meciul cu Palermo, Inter, lidera clasamentului, păstrează avansul de şase puncte faţă de ocupanta poziţiei a doua, Roma.

În Serie B, mijlocaşul Bogdan Pătraşcu a fost titular la Piacenza în partida cu Bologna, câştigată cu 2-1, dar a fost eliminat direct în ultimul minut de joc după un fault dur asupra unui adversar. Fostul stelist, Sorin Paraschiv, a fost titular la Rimini, în înfrângerea cu Avellino, scor 1-2, şi a fost înlocuit în minutul 76.

 

Campionatul Italiei:

Rezultatele înregistrate în etapa a 28-a: Roma – Milan 2-1, Udinese – Lazio 3-3, Juventus – Napoli 1-0, Fiorentina – Genoa 3-1, Sampdoria – Catania 3-1, Atalanta – Empoli 4-1, Livorno – Parma 1-1, Reggina – Siena 4-0, Cagliari – Torino 3-0, Inter – Palermo 2-1. Clasament: 1. Inter 67 puncte; 2. AS Roma 61; 3. Juventus 54; 4. Fiorentina 50; 5. Milan 46; 6. Sampdoria 42; 7. Udinese 41; 8. Atalanta 37; 9. Palermo 36; 10. Genoa 35; 11. Lazio 34; 12. Napoli 33; 13. Torino 31; 14. Siena 31; 15. Catania 27; 16. Livorno 27; 17. Parma 26; 18. Reggina 25; 19. Empoli 25; 20. Cagliari 21.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII