22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDonadoni l-a pus la muncă pe Piţurcă

Donadoni l-a pus la muncă pe Piţurcă

Selecţionerul Italiei a dezvăluit că uşa naţionalei este deschisă oricărui fotbalist care merită să facă deplasarea la Euro, iar tehnicianul României trebuie să-şi crească volumul de muncă pentru studierea jucătorilor care ar putea evolua în „squadra azzurra“.

 Roberto Donadoni, selecţionerul campioanei mondiale Italia, a dezvăluit că uşa naţionalei este deschisă oricărui fotbalist la Campionatul European care se va desfăşura în iunie, în Austria şi Elveţia. Ca urmare, Alessandro Del Piero şi Antonio Cassano, care au fost excluşi din lotul „szzurrilor“ la ultimele meciuri, pot să mai spere că vor evolua la Euro 2008.

„Toată lumea are şansă să meargă la Euro, inclusiv Alessandro Del Piero şi Antonio Cassano. Totul depinde de ei. Vă asigur că, până la turneu, dacă un jucător se antrenează bine şi joacă frecvent cu echipa sa de club, uşa la echipa naţională îi este deschisă“, a spus Donadoni.

Declaraţia lui Donadoni este îmbucurătoare mai ales pentru Cassano, care recent a fost eliminat într-o partidă disputată de Sampdoria cu Torino, pentru proteste la adresa arbitrului şi comportament agresiv, iar apoi suspendat pentru cinci meciuri. S-a spus imediat după controversatul episod că Antonio Cassano a dat cu piciorul şanselor de a fi selecţionat în lotul Italiei pentru Euro 2008.

 

Piţurcă îşi măreşte volumul de muncă

 

Dacă este adevărată, declaraţia lui Donadoni îi va da dureri de cap selecţionerului României, Victor Piţurcă, acesta trebuind
să-şi crească volumul de muncă pentru studierea jucătorilor posibil să fie selecţionaţi de tehnicianul Italiei. Toţi selecţionerii echipelor calificate la Euro 2008 muncesc însă din greu în această perioadă, analizându-şi adversarii din grupe şi stabilind diverse tactici de abordare a meciurilor, iar Victor Piţurcă nu poate face excepţie.

Suntem singuri însă că, până la debutul lui Euro 2008, selecţionerul tricolorilor va cunoaşte toate datele despre cea mai valoroasă adversară din Grupa C, Italia, dar şi despre Franţa lui Raymond Domenech şi Olanda lui Marco van Basten.

 

Donadoni le-a răspuns jurnaliştilor italieni

 

Roberto Donadoni a ţinut să răspundă şi jurnaliştilor italieni care, în ultima perioadă, s-au întrecut în a-l sfătui pe cine să convoace pentru turneul final din Austria şi Elveţia.

„Adevărul este că presa oferă tot timpul fel de fel de sugestii asupra jucătorilor care ar trebui convocaţi. Mi-ar fi mult mai de folos dacă m-ar sfătui pe cine să scot din echipă, dar acest lucru nu se prea întâmplă. Pentru ei e uşor, deoarece jurnaliştii nu sunt supuşi presiunii. Ei nu plătesc cu capul dacă fac astfel de erori de judecată“, a conchis selecţionerul Italiei.

Nici un cuvânt despre România

 

Selecţionerul Italiei a vorbit despre adversarele din Grupa C, Olanda şi Franţa, în timp ce despre România nu a scos nici un cuvânt, părând că nu-şi face probleme în privinţa partidei cu trupa lui Victor Piţurcă.

„Referitor la partida cu Olanda, sunt foarte bucuros că batavii sunt conduşi de Van Basten. S-au descurcat foarte bine în preliminarii. În plus, este bine să ştiu că pe banca alăturată va fi nu numai un coleg, cât, mai ales, un prieten foarte bun. Sper să fie bine“, a spus Roberto Donadoni, care şi-a amintit de perioada 1987-1993, în care el şi Van Basten au fost colegi la AC Milan.

Selecţionerul „squadrei azzurra“ nu a uitat nici de rivalii francezi, lansând un nou atac la adresa acestora.

„Italia – Franţa va fi un meci foarte interesant, de la care avem aşteptări măreţe. Francezii vor să îl facă însă şi mai palpitant, inventând fel de fel de scenarii şi generând controverse“, a punctat Roberto Donadoni.

Marius Niculae revine la Naţională

 

Atacantul formaţiei scoţiene Inverness, Marius Niculae, a fost nominalizat de către Victor Piţurcă în lotul lărgit de stranieri pentru meciul amical cu Rusia, programat pe 26 martie, pe stadionul „Steaua“. Niculae are 28 de selecţii şi 12 goluri înscrise pentru echipa naţională şi se află la prima convocare după turneul amical pe care tricolorii l-au efectuat în SUA, în 2006. Ceilalţi jucători de afară convocaţi de Piţurcă sunt: Contra (Getafe), Tamaş (AJ Auxerre), Ogăraru (Ajax), Ştefan Radu (Lazio), Raţ (Şahtior), Chivu (Inter), Fl. Petre (ŢSKA Sofia), Cociş (Lokomotiv Moscova), Marica (VfB Stuttgart) şi D. Niculae (AJ Auxerre). Există însă posibilitatea ca selecţionerul să renunţe, până în ziua convocării, la unul sau mai mulţi fotbalişti din străinătate, în funcţie de starea lor de sănătate şi de forma sportivă la momentul respectiv. Numele jucătorilor din campionatul intern care vor fi convocaţi pentru amicalul cu Rusia vor fi anunţate după disputarea meciurilor din cadrul etapei a 25-a a Ligii I.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS