28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportInter încearcă imposibilul

Inter încearcă imposibilul

Fără Chivu şi Materazzi, Inter trebuie să învingă la trei goluri diferenţă pe Liverpool, pentru a mai spera la un loc în sferturile Ligii Campionilor.

 

 

 

În această seară, pe stadionul „Giuseppe Meazza“ din Milano, echipa lui Cristian Chivu, Inter, va întâlni pe FC Liverpool în ultimul meci din optimile Ligii Campionilor. Partida a fost programată mai târziu decât celelalte partide din aceeaşi fază a competiţiei, deoarece săptămâna trecută arena din capitala Lombardiei a fost ocupată cu alt duel anglo-italian, cel dintre Arsenal şi AC Milan, iar UEFA nu a permis disputarea a două confruntări la un interval de o zi sau două.

Din păcate, la meciul din această seară, pe teren nu va putea fi văzut căpitanul naţionalei României, Cristi Chivu, încă nerefăcut după accidentarea suferită la umăr. În tur, Liverpool s-a impus cu 2-0, ambele goluri ale „cormoranilor“ fiind marcate către finalul partidei de Dirk Kuyt şi Steven Gerrard.

Italienii au jucat atunci în inferioritate numerică timp de 60 de minute, după eliminarea lui Materazzi din prima repriză, fundaşul fiind suspendat pentru disputa de azi.

Formaţia antrenată de Roberto Mancini va avea astfel nevoie de o victorie la trei goluri diferenţă, pentru a obţine calificarea în sferturile Ligii Campionilor pentru a patra oară în ultimii şase ani.

 

Italienii, aproape imbatabili pe teren propriu

 

Un atu al italienilor ar fi faptul că bilanţul întâlnirilor lor cu echipele engleze le este favorabil. În plus, „nerazzurrii“ sunt aproape imbatabili pe teren propriu. Inter a câştigat primele cinci meciuri pe care le-a jucat în istoria sa cu grupări din Albion, unul dintre ele chiar cu Liverpool (3-0) în semifinalele ediţiei 1964-1965 ale Cupei Campionilor. Prima eliminare înregistrată după o dublă confruntare cu o formaţie din Anglia a fost consemnată în stagiunea 1994-1995, când Aston Villa i-a lăsat acasă pe italieni încă din primul tur al Cupei UEFA. Dar şi atunci, echipa engleză a plecat învinsă cu 1-0 de la Milano, după care s-a impus la penaltiuri în manşa a doua. De altfel, stadionul din Milano s-a dovedit a fi cu ghinion pentru britanici. Prima echipă care a reuşit să plece neînfrântă de pe „Giuseppe Meazza“ a fost Manchester United, care a remizat, scor 1-1, cu Inter în sferturile Ligii Campionilor din ediţia 1998-1999. „Diavolii“ lui Alex Ferguson aveau să câştige trofeul în acel sezon, pentru a doua oară în istoria lor.

În faza grupelor, care a debutat în septembrie, Interul lui Roberto Mancini a obţinut trei victorii pe propriul stadion din tot atâtea posibile.

Ultimul succes al lui Liverpool pe tărâm italian a fost cel cu 1-0 obţinut pe „Stadio Olimpico“ în faţa Romei. Se întâmpla în sezonul 2000-2001, în turul al patrulea al Cupei UEFA. De atunci, „cormoranii“ au mai remizat la Torino, cu Juventus, în 2005, în Liga Campionilor, înainte să câştige cel de-al cincilea trofeu din istorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS