21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFIFA ameninţă Spania

FIFA ameninţă Spania

Spania a fost ameninţată de FIFA că va fi exclusă din toate competiţiile internaţionale dacă politicul se va implica în activitatea fotbalistică. Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a anunţat că se opune decretului ministerial prin care este obligată să organizeze alegeri în primul trimestru al anului deoarece nu are naţionala Under 23 calificată la Olimpiadă. FIFA a plusat şi a precizat că nu va ezita să suspende echipele iberice în cazul în care RFEF va organiza alegeri, pentru că acest lucru nu este prevăzut în statut, ci este cerut de guvernul spaniol.

Preşedintele RFEF, Angel Maria Villar, a declarat luni că nu este de acord cu decretul ministerial al guvernului socialist condus de Jose Luis Rodriguez Zapatero, chiar dacă vrea ca toate deciziile să respecte legile în vigoare. RFEF vrea să organizeze alegerile în luna noiembrie, după EURO 2008, care va avea loc între 7 şi 29 iunie.

Justiţia spaniolă a respins săptămâna trecută cererea federaţiei de a suspenda decretul ministerial din decembrie 2007. Acest act obligă federaţiile de sport care nu sunt calificate la JO 2008, printre care şi RFEF, să convoace alegeri în primul trimestru al acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS