20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOltencele au dat bine cu pumnul

Oltencele au dat bine cu pumnul

Cupa României, disputată săptămâna trecută la Călimăneşti-Vâlcea, a adus multe medalii pentru pugilistele legitimate la cluburi oltene.

 

 

 

CSM Craiova a scos o campioană naţională la juniori, Anca Georgiana Vlad. Eleva lui Vasile Fântână s-a impus la categoria 70 kg, trecând pe rând de doi capi de serie, Janina Stoican (CS Voluntari Steaua) şi Roxana Raviczky (Armătura Buzău). „Anca face box doar de patru luni şi concursul de la Călimăneşti a fost primul la care a participat. Mai mult, a ieşit campioană, învingând în finală câştigătoarea de anul trecut de la categoria 80 kg. Îi prevăd un viitor frumos“, a spus ieri antrenorul proaspetei campioane naţionale. CSM a mai obţinut şi alte medalii la Cupa României prin: Corina Covaşă (bronz la senioare, categoria 50 kg), Alina Irina Alexe Işpăşoiu (argint, junioare, 57 kg), Loredana Daşoveanu (bronz, senioare, 48 kg) şi Daniela Cârstea (bronz, senioare, 57 kg). Sportivele care au urcat pe podium sunt antrenate de Vasile Fântână, Marin Ştefanovici şi Constantin Buzduceanu.

 

„Ceferiştii“ acuză arbitrajul

 

Şi clubul CFR Marfă IRLU a revenit de la Vâlcea cu trei medalii, toate de bronz, la senioare: Eugenia Anghel (46 kg), Ramona Subaşa (63 kg) şi Valeria Gheorghe (86 kg). Însă, antrenorii Marcel Sârba şi Ion Dragomir nu sunt deloc mulţumiţi şi spun că sportivele lor au fost furate de arbitri. „Până când o să fim furaţi de cluburile mari? Ne-am săturat! Eugenia Anghel a fost furată pe faţă. A bătut-o pe Stela Duţă de la Steaua, dublă campioană europeană şi vicecampioană mondială. Eugenia a bătut-o pe această sportivă şi în anii trecuţi şi tot la fel, decizia i-a fost defavorabilă. Vom face rost de caseta meciului şi vom merge cu ea la federaţie“, s-a plâns antrenorul Marcel Sârba.

Clubul Armata Craiova a fost reprezentat la Cupa României doar de o singură sportivă, junioara Mihaela Pârvu (57 kg). Tânăra pregătită de Constantin Cucu, debutantă la această competiţie, a fost eliminată în primul tur de o sportivă de la Steaua.

 

Trei slătinence, campioane la senioare

 

Şi alte oltence şi-au adjudecat mult râvnitul trofeu la senioare. La 50 kg, Andreea Cheju, de la ALRO Slatina, a învins-o în finală pe Ionela Marin (Mioveni), la 54 kg, Luciana Nicu (ALRO Slatina) a spulberat-o pe Sabriana Sabriţă (Zalău), iar la categoria 70 kg, slătineanca Luminiţa Tucin a învins-o în finală pe Ileana Protencu (Câmpulung Muscel). Medalii de argint au reuşit să obţină: Iulia Novăciuiu (CS Chimia Vâlcea) şi Larisa Amza (Târgu Jiu). Simona Mihăilescu, legitimată la CS Vilcart Călimăneşti, a reuşit să urce pe a treia treaptă a podiumului, la 48 kg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU