24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEste ciudat că numai românii au suferit leziuni

Este ciudat că numai românii au suferit leziuni

Gorjenii au obţinut a doua victorie din stagiul lusitan, însă îngrijorător este numărul mare de accidentări din lot, şapte jucători devenind indisponibili după prima săptămână de pregătire.

Pandurii Târgu Jiu s-a impus la limită cu Mafra, scor 2-1, după ce formaţia de liga a treia din Portugalia a condus după prima repriză, prin reuşita lui Ricardo Cunha (‘39). Antrenorul Joaquim Teixeira a folosit toţi jucătorii apţi medical, singurii care au rămas pe teren pe toată durata meciului fiind Cardoso şi Jessui. Deşi a utilizat un sistem de joc ofensiv, 3-4-3, pandurii au finalizat doar de două ori, prin Zamfir şi Jessui, ambii la prima reuşită în tricoul grupării gorjene. Teixeira a început jocul cu Mingote – Anilton, Rusu, Cardoso – Yoni, Stângă, Daniel, Grecu – Orac, Stromajer, Jessui, ultimul având şansa deschiderii scorului în două rânduri, însă nu a găsit spaţiul porţii (’15, ’33). A ratat ţinta şi Daniel, nu şi Cunha, care a marcat pentru Mafra cu un şut din interiorul careului. În repriza a doua au fost trimişi pe teren Dossey – Rus, Anilton, Chibulcutean – Jackson, Soares, Pinto, Cardoso – Yoni, Zamfir (’55, Popete), Jessui şi în opt minute s-a restabilit egalitatea. Fotbalistul lui EMC Rovinari, Zamfir, a reluat cu capul, din careul mic, centrarea lui Cardoso, însă peste două minute a părăsit terenul accidentat, acuzând dureri la coapsă. Cu cinci minute înainte de final, Jessui a adus victoria gorjenilor cu un şut din afara careului. După aproape cinci luni de pauză, Adi Popescu a revenit pe gazon, evoluând câteva minute în partida cu Mafra. Pentru că amicalul cu Odivelas, programat ieri, a fost anulat, pandurii au decis să-şi petreacă timpul liber vizitând capitala Portugaliei, Lisabona.

 

Liviu Mihai, indisponibil o lună şi jumătate

 

Accidentat în meciul cu Atletico do Portugal, Liviu Mihai a fost diagnosticat cu ruptură parţială de ligament colateral anterior, în urma examenului RMN pe care l-a efectuat la Leiria. „Nu credeam că este aşa de grav după intrarea aceea dură de la meci, am sperat să fie doar o contuzie şi să-mi treacă după trei zile. Am simţit atunci o durere puternică, însă nu mă aşteptam să fie ruptură de ligamente“, a declarat jucătorul. După o săptămână de pauză, Liviu Mihai va începe recuperarea, acesta ratând primele meciuri oficiale ale anului. „Cel puţin o lună şi jumătate nu va mai juca, dar va putea începe recuperarea mai devreme“, a spus medicul echipei, Ion Şerban.

Pe lângă Liviu Mihai, alţi şase jucători acuză probleme medicale. Vasilache a suferit o ruptură fibrilară la primul antrenament din Portugalia, iar Piţurcă, Iordache, Vancea, Zamfir şi Păcurar s-au accidentat în ultimele zile. Păcurar este suspectat de ruptură musculară, un diagnostic urmând să fie pus după examenul medical amănunţit de astăzi.

Teixeira a convocat întreg staff-ul tehnic la o şedinţă şi încearcă să descopere misterul acestor accidentări pe bandă rulantă ale fotbaliştilor români. „Sunt destul de îngrijorat. Principalul motiv este misterul acestor accidentări. Leziunile le-au suferit jucătorii care nu au obişnuinţa de a se antrena la un nivel înalt. Voi avea o întâlnire cu departamentul medical şi vreau să am o discuţie şi cu jucătorii români, pentru că este ciudat că doar aceştia au suferit leziuni. Ei trebuie să aibă o bună bază fizică, dar şi mentală. Nu înţeleg cum este posibil ca anumiţi fotbalişti să aibă chiar şi patru rupturi musculare de-a lungul unui sezon. Niciunde în lume nu s-a pomenit ca un jucător să sufere aceeaşi accidentare. Trebuie să vorbesc cu fiecare, să văd ce se întâmplă. Sunt foarte îngrijorat pentru că aceşti fotbalişti care acum stau sunt foarte importanţi pentru mine şi mi-aş dori să-i am în echipă“, a declarat Teixeira.

 

Jessui: „Meseria mea e golul“

 

Brazilianul transferat de la Uniao Leiria, Jessui Silva, a reuşit să marcheze în amicalul cu Mafra primul său gol pentru Pandurii Târgu Jiu. „Scopul pentru care sunt la această echipă este să înscriu cât mai multe goluri. Pentru asta trăiesc şi asta este meseria mea. Nu ştiu câte goluri voi da, însă în fiecare partidă îmi propun asta. Nu depinde numai de mine, ci de întreaga echipă şi nu am un număr de goluri stabilite. Anul trecut, înainte să vin în Portugalia, în trei luni am dat 15 goluri în Brazilia. Asta este motivaţia mea şi aici vreau să fac acelaşi lucru“, a declarat Jessui.

Aflat de şase luni în Europa, atacantul brazilian nu auzise de gruparea gorjeană, dar acum este convins că Pandurii nu va retrograda. „Acum încep să aflu câte ceva despre această echipă. Sunt foarte motivat şi vreau să mă integrez cât mai bine la Pandurii. Vreau să îmi fac cât mai bine munca şi scopul meu este să ajut echipa. Contează cel mai mult pentru mine ca Pandurii să nu retrogradeze şi să urce cât mai mult în clasament. Eu voi da maximum din ce pot ca Pandurii să se ridice, iar prin munca întregii echipe vom reuşi“, a susţinut Jessui Silva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS