18.7 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcenii, la pământ

Vâlcenii, la pământ

Liga a II-a

CSM Vâlcea – FCM Reşiţa 2-5

Stadion „Zăvoi“ spectatori: 1.000.

Au marcat: Robson ’46, Cilean ’55 / Axente ’20, Mera ’66, Dochiţa ’67, Popovic ’80, ’89.

CSM Vâlcea: Râmniceanu – Lungan, Vişa, Chirciu (’70, D. Şerban), Pasăre – Melcea (’46, Robson), Onofrei (’35, Ekwalla), Cilean, Sg. Popescu – Vidakovic, Boroiban. Antrenor: Marian Bondrea.

FCM Reşiţa: Zimermann – B. Străuţ (’53, Tanc), Scutaru, Miculescu, Mera – Matei, Siminic, Doană (’60, Poparadu), Riviş, Dochiţa (’75, Popovici) – Axente. Antrenor: Ioan Balaur.

Au arbitrat: L. Cincă – D. Niţu, Ad. Popescu.

CSM Vâlcea a fost surclasată pe propriul teren de FCM Reşiţa şi a terminat turul de campionat pe locul trei al clasamentului.

CSM Vâlcea s-a făcut de ruşine în faţa propriilor suporteri în ultima etapă a turului de campionat. Elevii lui Marian Bondrea au întâlnit în Zăvoi o formaţie de mijlocul clasamentului, FCM Reşiţa, care a venit cu lecţia învăţată. Oaspeţii au ales să joace cu un singur vârf de atac împins, Axente, preferând să aglomereze mijlocul terenului cu cinci oameni, în timp ce oltenii au jucat în sistemul clasic 4-4-2.

Vâlcenii au părut epuizaţi fizic încă de la debutul întâlnirii, iar reşiţenii au avut cele mai mari ocazii în debut, atunci când singurul lor vârf a trimis cu capul în plasa laterală (’5) şi puţin pe lângă, singur cu portarul Râmniceanu (’20). Golul a venit un minut mai târziu, atunci când Onofrei a pierdut uşor o minge la mijlocul terenului, iar Axente a profitat de lipsa de reacţie a fundaşilor centrali Vişa şi Chirciu şi nu a mai greşit ţinta de la doi-trei metri de poarta adversă. Vâlcenii nu şi-au revenit nici după primirea golului şi au atacat fără vlagă. La pauză putea fi egalitate, după ce centralul Liviu Ciucă, din Balş, a arătat punctul cu var după o acţiune a lui Mihai Lungan. Lovitura de la 11 metri a fost executată slab de Iosif Melcea şi reşiţenii au intrat la cabine cu un avantaj minim.

 

După pauză, „potopul“

 

La chiar primul minut de la reluare, brazilianul Robson, care l-a înlocuit la pauză pe Melcea, a egalat cu o lovitură simplă, cu latul, din centru careului advers. Peste doar zece minute, centralul a mai acordat un penalti pentru vâlceni, la o incursiune a lui Laurenţiu Boroiban. Cilean a executat de această dată şi a dus scorul la 2-1 pentru CSM, în uralele generale ale suporterilor. Ceea ce a urmat i-a uimit şi pe reşiţeni. Totul a pornit de la o fază banală, în minutul 67, atunci când Râmniceanu nu a ieşit la o centrare simplă, iar Mera a profitat din plin şi a egalat la doi. Peste doar un minut, Dochiţa a dus scorul la 2-3, cu un şut sec din interiorul careului vâlcean. Elevii lui Bondrea au căzut din toate punctele de vedere şi oaspeţii au mai punctat de două ori, prin Popovici (’80, ’89).

După 2-5 pe propriul teren, tehnicianul Marian Bondrea a declarat: „Îmi pare rău. Îmi cer scuze faţă de suporterii care au venit în număr mare la stadion. Este un scor ruşinos, chiar dacă el nu reflectă fidel realitatea din teren. Băieţii au căzut după ce am fost egalaţi la doi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII