20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinii craioveni au confirmat

Spadasinii craioveni au confirmat

Peste 150 de spadasini juniori şi cadeţi au participat în week-end la „Cupa Federaţiei“, competiţie găzduită de sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova. Numărul mare de concurenţi a făcut ca atât sâmbătă, cât şi duminică să se „tragă“ aproape încontinuu, pe şase piste. Cea mai numeroasă categorie a fost a juniorilor, unde au participat 52 de sportivi. Craiovenii şi-au respectat statutul şi au reuşit două clasări pe podium. Dorian Pîrvan (CSM-LPS Craiova) a ocupat cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar colegul său, Laurenţiu Ricuţă, s-a clasat pe poziţia a treia. Cei doi au fost despărţiţi de Andrei Timoce, de la Crişul Oradea. La junioare, Craiova a fost reprezentată pe podium doar de Andreea Cătălina (CSM-LPS Craiova), primele două locuri fiind ocupate de sportive de la CS Satu Mare, Simona Deac şi Maria Tătăran.
Întrecerea cadeţilor a fost dominată de spadasinii de la LPS Craiova şi ANEFS Bucureşti. La masculin s-a impus Daniel Bîrsan (ANEFS), urmat de craioveanul Lucian Ciovică (LPS) şi de Dan Măcelaru (CSS 1 Constanţa). În competiţia feminină, câştigătoare a ieşit altă sportivă din Bănie, Alice Tudor (LPS), urmată de Laura Marin şi Dorina Roşu (ambele de la ANEFS).
Concursul „Cupa Federaţiei“ a reprezentat un criteriu de selecţie pentru loturile naţionale, în vederea participării la Campionatul European şi Campionatul Mondial din 2008. Mai mulţi antrenori, în frunte cu antrenorul federal de la juniori Marin Ghimpuşan, i-au urmărit atent pe sportivi, iar primii trei clasaţi la fiecare categorie au fost incluşi în lotul naţional lărgit. În urma rezultatelor, din lot vor face parte cinci craioveni: Dorian Pîrvan, Laurenţiu Ricuţă (juniori), Andreea Cătălina (junioare), Lucian Ciovică (cadeţi) şi Alice Tudor (cadete). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS