30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGata cu înfrângerile!

Gata cu înfrângerile!

Liga I

Pandurii – Rapid
Stadion
„Municipal“, astăzi, ora 14.00 (Kanal D).
Formaţii probabile:
Pandurii:
Dossey – Popete, Rus, Chibulcutean, Djapka – M. Voicu, Vancea, Stângă, Iordache – L. Mihai, Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Rapid: Coman – Tamandare, Maftei, M. Constantin, Bozovic – E. Dică, Măldărăşanu, N. Grigore, Cesinha – Mazilu, Buga. Antrenor: Mircea Rednic.
Vor arbitra: O. Haţegan – M. Savaniu, H. Bochiş.

Ajunsă pe loc retrogradabil, Pandurii Târgu Jiu nu mai are voie să piardă nici un meci pe teren propriu.

Ghinionul şi accidentările pe bandă rulantă sunt problemele cu care se confruntă antrenorul Eugen Neagoe în ultimul timp. Şi golul lipseşte de ceva timp „pandurilor“, iar fără să marchezi este greu să pretinzi puncte în Liga I. „Geană“, reconfirmat pe banca tehnică după fiecare insucces de către preşedintele Condescu, trebuie să găsească rezolvări rapide şi eficiente, altfel echipa se scunfundă în subsolul clasamentului. „O să mă apuc să antrenez şi norocul“ este soluţia extremă a lui Neagoe, însă şansa nu pare, deocamdată, să fie de partea sa. Pe lângă mai vechii accidentaţi Adi Popescu, Vasilache, Păcurar şi Mândrean, şi Vătavu a devenit indisponibil pentru jocul cu Rapid. Cum Adrian Rusu este suspendat, Chibulcutean este obligat să revină în primul unsprezece, chiar dacă entorsa suferită înaintea jocului de la Urziceni nu s-a vindecat.

Rapid, fără victorie la Târgu Jiu în Liga I

Cu Eugen Neagoe pe bancă, Pandurii nu a pierdut, dar nici nu a câştigat în faţa Rapidului. Atât la Târgu Jiu, cât şi în Giuleşti, scorul a fost acelaşi, 1-1, ambele goluri ale „pandurilor“ fiind reuşite de Sorin Vintilescu. Gruparea gorjeană s-a dovedit incomodă pentru rapidişti şi în primul an de Liga I, când întâlnirea de pe „Municipal“ s-a terminat nedecis, 0-0. Totuşi, echipa de sub Podul Grant se poate lăuda cu un succes în oraşul lui Brâncuşi, 3-0 în Cupa României, obţinut în urmă cu cinci ani. Atunci, pe banca tehnică a bucureştenilor se afla tot Mircea Rednic.
Oficialii echipei Pandurii şi-ar dori ca tradiţia jocurilor de pe „Municipal“ cu Rapid să fie respectată şi acum. „Ne dorim din suflet un rezultat bun. Cu excepţia semifinalei de Cupa României, sezonul trecut am avut rezultate bune în faţa Rapidului, pe care vrem să le repetăm şi în acest campionat“, a declarat secretarul general al clubului, Daniel Băloi. A cincea întâlnire directă dintre Pandurii şi Rapid din primul eşalon ar putea fi urmărită şi de selecţionerul Victor Piţurcă, acesta mai asistându-i pe gorjeni şi la jocul de la Urziceni.

Suferim la rezultate

Chiar dacă Pandurii Târgu Jiu va suferi cu Rapid a şaptea înfrângere consecutivă, postul antrenorului Eugen Neagoe nu este ameninţat. Preşedintele Marin Condescu consideră că tehnicianul nu are nici o vină pentru rezultatele nefaste, ci doar jucătorii de profil ofensiv se fac responsabili de această situaţie. „Dacă analizăm statistic, echipa suferă la rezultate. Dar trebuie menţionat că echipa noastră joacă, iar alte formaţii din campionat sunt umflate pe criteriul norocului,  însă se vor dezumfla repede. Noi avem construită o echipă pe principii solide şi vom rezista. Este şi ghinion. Dar putem să ajungem rău de tot, degeaba tot aruncăm vina pe ghinion, că s-ar putea să murim sănătoşi, cum au făcut cei de pe Titanic. Ei, săracii, au fost sănătoşi, dar nu au avut noroc. Eugen Neagoe a făcut o echipă, nu el trebuie să dea goluri. El construieşte, duce echipa până la 16 metri. De acolo sunt alte probleme care trebuie să le rezolve jucătorii cu potenţial ofensiv“, a declarat Condescu.
Acestuia nu-i este teamă de o eventuală retrogradare, deşi Pandurii se află sub linia ce desparte Liga I de eşalonul secund. „Nu acum se trage linie şi, în plus, nu mi-e frică de retrogradare pentru că echipa joacă, iar banca tehnică are totul sub control. Tot ce trebuie este să deblocăm atacul. Din cele nouă goluri marcate, peste jumătate au fost înscrise de fundaşi. Atacanţii trebuie să-şi facă şi ei datoria. Sper ca rezultatele să vină, dar trebuie să marcăm neapărat. Jucătorii din atac au intrat într-un blocaj, însă îşi vor reveni. Întotdeauna sunt optimist. Vreau şase puncte din meciurile cu Rapid şi UTA“, a mai spus Condescu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS