13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVintilescu, şase luni în China

Vintilescu, şase luni în China

Sorin Vintilescu a fost împrumutat grupării chineze din Superligă, Qingdao Zhongneng.

Gruparea gorjeană l-a împrumutat pe atacantul Sorin Vintilescu formaţiei chineze Qingdao Zhongneng fără nici o pretenţie materială, fotbalistul urmând să încaseze circa 40.000 de euro în primele şase luni de contract. „Vintilescu a fost împrumutat pe şase luni cu drept de prelungire. El a plecat deja în China, unde îşi negociază contractul şi condiţiile“, a anunţat vicepreşedintele Pandurilor, Viorel Temelescu. Clubul a considerat că jucătorul
şi-a făcut datoria faţă de formaţia din Târgu Jiu. „Are o anumită vârstă, şi-a dorit să joace în străinătate, are un contract bun. Nu ne-am opus. Vintilescu ne-a ajutat foarte mult anul trecut, în momentele dificile. Era un om de bază“, a spus Temelescu. Oficialii formaţiei Pandurii îşi dăduseră acordul pentru plecarea lui Vintilescu în China înaintea meciului din prima etapă cu „U“ Cluj, de aceea atacantul nu a fost inclus în lot.
Există înlocuitori

Staff-ul tehnic al echipei Pandurii susţine că echipa nu va avea de suferit după plecarea lui Vintilescu, postul de atacant fiind acoperit. „Postul e acoperit. Sunt doi jucători de acelaşi profil cu Vintilescu, Stromajer şi Piţurcă“, a afirmat şi secundul Florin Bejinaru. Oltenii consideră încheiată campania de transferuri, Neagoe bazându-se pe 25 de jucători în actualul sezon.

Realizările lui Vintilescu

Sorin Vintilescu s-a transferat la Pandurii Târgu Jiu în februarie 2002, a evoluat în tricoul grupării gorjene cinci sezoane şi jumătate şi a marcat peste 40 de goluri. A fost golgheterul formaţiei din Târgu Jiu în cei doi ani petrecuţi de olteni în Liga I, reuşind patru goluri în primul an în Divizia A şi şase goluri în campionatul trecut. În sezonul 2003-2004, Vintilescu a fost declarat cel mai bun jucător din seria B2 într-o anchetă a Radio Oltenia Craiova. „Ca jucător, cele mai mari realizări le-am avut aici. Echipa Pandurii va rămâne toată viaţa formaţia de suflet“ a spus Vintilescu, la despărţirea de echipa din Târgu Jiu.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS