14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe ştie cum să obţină victoria cu Oţelul

Neagoe ştie cum să obţină victoria cu Oţelul

Reţeta unui debut de succes a echipei Pandurii Târgu Jiu pe „Municipal“ în acest sezon nu-i este străină antrenorului Eugen Neagoe. Chiar dacă Oţelul Galaţi a reuşit să câştige finala Cupei Intertoto, în premieră pentru fotbalul românesc, vizita moldovenilor nu produce fiori pandurilor. Neagoe este convins că, dacă elevii săi vor evolua cum au făcut-o în returul sezonului precedent, îşi vor asigura şi cele trei puncte. „Ce dacă vine Oţelul? Nu a mai venit şi anul trecut în retur? Tot aceeaşi echipă era. Nu trebuie să ne temem, trebuie să jucăm cum am făcut-o şi în returul campionatului trecut şi putem să câştigăm. Oţelul este o echipă bună, trebuie tratată ca atare, dar de aici şi până la a ne teme de ei e distanţă mare. Jucăm ca să câştigăm jocul, asta trebuie să facem“, susţine „Geană“. Acesta le pregăteşte câteva surprize oţelarilor, schimbând componenţa primului unsprezece faţă de jocul de la Cluj. Rus, care are ruptură fibrilară, şi Orac, nerefăcut, sunt indisponibili, restul lotului fiind valid.

Contează punctele, nu banii

Pentru prima dată de când evoluează în Liga I, echipa Pandurii Târgu Jiu se află pe plus în clasamentul adevărului, graţie punctului obţinut în deplasarea de la Cluj. Sezonul trecut, oltenii au adus numai nouă puncte de pe terenuri străine, dar acum Neagoe îşi propune mai mult. Şi partea financiară este motivantă, trei puncte din deplasare valorează 1.500 de euro, iar o victorie acasă este răsplătită cu 900 de euro. „Şi jocurile din deplasare trebuie să le tratăm cu mai mare responsabilitate, cu mai mare încredere. Putem să câştigăm oriunde. Nu este vorba de prime. Va conta foarte mult câte puncte vom aduna la sfârşitul turului“, a spus Neagoe.

Meciuri slabe în prima etapă

Neagoe a făcut o radiografie a primei etape a Ligii I, acesta constatând că puţine echipe şi-au mulţumit fanii prin prestaţia de pe gazon. „A fost o etapă cu multe meciuri care nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, inclusiv echipele mari nu au avut o evoluţie foarte bună. Au fost puţine meciuri, după care lumea a plecat mulţumită“, crede tehnicianul pandurilor. Spre deosebire de alte colege de competiţie, echipa Pandurii nu se plânge de arbitraje, deşi, uneori, a fost dezavantajată. Unul dintre arbitrii contestaţi de Pandurii sezonul trecut, Ovidiu Haţegan, revine la Târgu Jiu, fiind rezervă în meciul cu Oţelul Galaţi. Haţegan a arbitrat jocul cu SC Vaslui din returul campionatului trecut, când
i-a eliminat pe Rus şi Bogoi, iar Neagoe a primit trei etape de suspendare, centralul fiind acuzat atunci de oficialii Pandurilor că a condus meciul sub influenţa alcoolului. „Geană“ nu crede că arbitrii greşesc deliberat împotriva vreunei echipe. „Nu m-am temut niciodată de arbitraje, dar au fost unele decizii care m-au deranjat. S-au făcut unele greşeli în defavoarea noastră. Însă, dacă jucăm fotbal şi ne vedem de treaba noastră, cu siguranţă vom avea şi rezultate“, a precizat Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS