30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportJuan l-a făcut uitat pe Chivu

Juan l-a făcut uitat pe Chivu

Brazilianul Juan nu a jucat decât un meci amical pentru Roma, suficient însă ca să-i convingă pe italieni că au făcut o afacere bună aducându-l pe postul lui Cristian Chivu.

Înlocuitorul lui Cristian Chivu în centrul defensivei formaţiei italiene AS Roma, brazilianul Juan, l-a făcut uitat pe român în urma prestaţiei excelente de la meciul amical cu Bayer Leverkusen (2-2), fosta sa echipă. Presa din Italia, dar şi suporterii l-au lăudat pe sud-american şi îi prevăd un viitor strălucit. „A sosit în urmă cu numai patru zile, a făcut două antrenamente, dar, văzându-l pe teren contra lui Bayer Leverkusen, aveai impresia că este un veteran al Romei. Probabil, Chivu va rămâne doar o amintire“, scrie unul dintre editorialiştii de la Corriere della Sera.
Jucătorul susţine însă că poate şi mai mult decât a arătat în meciul cu Leverkusen:„Am jucat la 50 la sută din capacitatea mea fizică. Încă nu sunt pregătit suficient. Sunt bucuros că aici, la Roma, am patru colegi brazilieni (Julio Sergio, Doni, Taddei şi Mancini- n.r.) care mă vor ajuta să mă adaptez mai repede“. Fundaşul Juan a fost adus de la Leverkusen contra sumei de 6 milioane de euro şi va câştiga la gruparea din capitala Italiei 2,5 milioane de euro pe sezon.

Şi Spalletti l-a lăudat pe Juan

Evoluţia lui Juan din meciul cu Bayer Leverkusen l-a impresionat şi pe antrenorul Romei, Luciano Spalletti. „A plecat Chivu, dar l-am luat pe Juan, care mi se pare un jucător de mare valoare după cum s-a comportat în meciul cu Bayer“, a spus tehnicianul italian. În ceea ce-l priveşte pe fundaşul român, care a ales să joace la Inter Milano, Spalletti a spus: „Era dificil să-l mai ţinem pe Chivu să joace la noi. Aici, el nu mai avea nici o tragere de inimă şi cred că a fost un lucru bun atât pentru club, cât şi pentru el că s-a realizat acest transfer. Oricum, noi am încasat o sumă bună pe Chivu, iar conducerea noastră o va investi aşa cum trebuie“.
În ceea ce priveşte postul în care Chivu se descurcă foarte bine, Spalletti a afirmat că internaţionalul român dă cel mai bun randament în centrul apărării: „Ştiu că, imediat după ce s-a dus la Inter, cei de acolo au spus că Chivu poate acoperi trei posturi. Într-adevăr, este un jucător care se adaptează repede, dar cel mai bine se descurcă pe postul de fundaş central. Ca fundaş lateral stânga, trebuie să alerge mai mult şi are nevoie de mai multă continuitate în acea zonă pentru a da randament maxim“, a declarat Spalletti, care l-a folosit în câteva meciuri pe Chivu şi pe postul de mijlocaş la închidere.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS