22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVise europene pentru brazilienii pandurilor

Vise europene pentru brazilienii pandurilor

Jackson şi Edimilson speră să contribuie la realizarea obiectivului „pandurilor“, clasarea pe un loc de cupe europene.

Au venit în Europa pentru un viitor mai bun. Au ales Pandurii Târgu Jiu deoarece este un club cu pretenţii europene în sezonul 2007-2008. Acestea sunt motivele care au făcut posibilă sosirea pe „Municipal“ a celor doi fotbalişti brazilieni, Jackson Jose Lucas, de 23 de ani, şi Edimilson Dos Santos, de 19 ani. Aceştia speră să ajute clubul gorjean să-şi atingă obiectivul de performanţă pe care şi l-a propus, iar ei să calce pe urmele mult mai celebrilor conaţionali Robinho, Kaka sau Ronaldinho.
Debutul brazilienilor se va produce după etapa a doua a Ligii I, după ce aceştia vor ajunge la un nivel competitiv din punct de vedere fizic. „Nu putem conta pe brazilieni în primele două etape, sunt în urmă cu pregătirea fizică, dar vor avea un program mai încărcat decât ceilalţi jucători, ei vor face câte două antrenamente“, a spus antrenorul Neagoe.

Edimilson, pe urmele ui Robinho

Un jucător cu potenţial foarte mare, care a evoluat în naţionala Braziliei sub 18 ani şi în naţionala sub 21 de ani, a fost rezerva lui Robinho la FC Santos. Aceasta este cartea de vizită a lui Edimilson, fotbalistul de la Pandurii care este în atenţia selecţionerului Braziliei, Carlos Dunga. „Pandurii Târgu Jiu este un club cu perspective foarte mari şi cu achiziţiile care s-au făcut poate va ajunge în cupele europene. Am fost coechipier şi prieten cu Robinho, cu Leao, care joacă la Benfica, şi cu Ricardinho, care joacă la Beşiktaş. Sunt în vizorul selecţionerului Dunga şi faptul că joc într-un campionat în Europa este un lucru bun pentru viitorul meu. Cred că echipa Pandurii va avea un viitor bun şi sunt aici pentru a o ajuta“, a afirmat Edimilson.

„Viitor mai bun“

Jackson pare un cunoscător al fotbalului românesc şi a ales Pandurii cu convingerea că aici se poate face cunoscut. „Urmăresc de mult campionatul românesc şi, cu ajutorul unor prieteni şi al impresarului Răzvan Zamfir, am ajuns în Europa pentru că este mai bine pentru viitorul meu. Vreau să ajung cât mai departe cu această echipă şi acum, că au venit şi ceilalţi jucători, sperăm să jucăm în Liga Campionilor sau Cupa UEFA. Cred într-un viitor mai bun pentru mine şi pentru echipă“, a afirmat Jackson. Acesta crede că fotbalul din România este mai încrâncenat decât cel din ţara sa de baştină, francezul Zidane fiind fotbalistul model, în ciuda numeroselor vedete braziliene. „Fotbalul din România este puţin mai dur decât cel brazilian, mai tacticizat şi mai pe viteză. Zinedine Zidane este jucătorul meu preferat, chiar dacă nu a evoluat pe postul meu. În fotbalul brazilian sunt mulţi jucători buni, Kaka, Ronaldinho, Ronaldo şi nu mă pot compara cu ei“, a încheiat Jackson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU