15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSenatori de drept la Pandurii

Senatori de drept la Pandurii

Chiar dacă antrenorul Eugen Neagoe îi creditează cu şanse egale la titularizare pe toţi elevii săi, există jucători favoriţi la un loc în primul unsprezece.

Echipa Pandurii a fost destul de activă pe piaţa transferurilor în această vară, reuşind să aducă la Târgu Jiu şapte jucători noi, însă puţini dintre aceştia au şanse să debuteze în noul sezon din postura de titulari. Cei doi brazilieni, Jackson şi Edmilson, sunt în urmă cu pregătirea fizică, au nevoie de o perioadă de acomodare, astfel că nu intră în calcule în prima lună. Adrian Rusu, Alexandru Piţurcă şi Constant Djakpa sunt mai degrabă soluţii pentru viitor decât pentru prezent, doar Mircea Voicu şi Jaka Stromajer având şanse reale de a prinde un loc de titular. Numărul unu la Pandurii, la propriu şi la figurat, este portarul Adnan Guso. „Cât voi juca aici, sunt titular“, a spus bosniacul, iar evoluţiile din sezonul precedent îi susţin afirmaţia. Cuplul de fundaşi centrali Rus – Chibulcutean este indestructibil, experienţa comună oferindu-le statutul de senatori de drept în centrul defensivei. În linia mediană, concurenţa este acerbă, Neagoe având destule soluţii. Deocamdată, accidentările lui Orac, Dedu şi Păcurar simplifică alegerea tehnicianului. Totuşi, Robert Vancea nu are rival pe postul de închizător, căpitanul Florin Stângă, care a reuşit şi trei goluri în Austria, este greu de înlocuit, iar viteza şi tehnica lui Ilie Iordache pot face diferenţa în banda stângă. Soluţiile de atac ale gorjenilor sunt Liviu Mihai, Jaka Stromajer, Sorin Vintilescu şi Alexandru Piţurcă, primul, un servant, pornind cu un mic avantaj faţă de ceilalţi trei care se vor lupta pentru postul de vârf împins.

„Plâng“ după nocturnă

Staff-ul tehnic al echipei Pandurii Târgu Jiu a hotărât să anuleze antrenamentul de ieri dimineaţă din cauza căldurii sufocante. Medicul grupării gorjene, Ion Şerban, le-a interzis fotbaliştilor să se antreneze, termometrele indicând 35 de grade Celsius la ora la care era programată şedinţa de pregătire. Pandurii nu scapă însă de caniculă, fiind nevoiţi să se pregătească de la ora 18.00, ora oficială a primelor două etape, când temperatura aerului este destul de ridicată. „Ce bună ar fi fost nocturna acum!“, au exclamat cu regret fotbaliştii lui Neagoe care trebuie să aştepte încă trei luni pentru a putea evolua la lumina reflectoarelor.
Până una-alta, din cauza caniculei, Pandurii Târgu Jiu a solicitat clubului Oţelul Galaţi decalarea orei de start a jocului din etapa a doua găzduit de Stadionul Municipal. Partida programată la ora 18.00 ar urma să înceapă la 18.30 dacă gălăţenii vor fi de acord cu solicitarea pandurilor. Meciul nefiind televizat, gruparea gorjeană nu are nevoie decât de acordul formaţiei oaspete şi a LPF pentru a modifica ora de start.

Brazilienii, blocaţi în aeroport

Clubul Pandurii Târgu Jiu a fost obligat să amâne ceremonia de prezentare a noilor achiziţii programată astăzi pentru că brazilienii Edmilson şi Jackson întârzie să sosească. Cei doi erau aşteptaţi ieri la Târgu Jiu, însă un accident aviatic petrecut pe un aeroport brazilian le-a dat planurile peste cap. Timp de 12 ore, toate cursele aeriene au fost suspendate în Brazilia, astfel că fotbaliştii nu au putut decola către România. Oficialii pandurilor speră ca jucătorii cariocas să se alăture lotului grupării gorjene în cursul zilei de astăzi, mâine aceştia fiind prezentaţi şi publicului de pe Municipal cu prilejul amicalului cu Radnicki Niş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS