19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPericol pentru Manchester United şi Everton

Pericol pentru Manchester United şi Everton

Cele două cluburi nu se vor grăbi să sărbătorească performanţele din acest sezon deoarece ar putea fi amendate sau chiar depunctate, din cauza unui aranjament în privinţa portarului Tim Howard.

Manchester United a câştigat, cu 1-0, derbiul cu concitadina Manchester City, disputat sâmbătă, în etapa a 37-a a campionatului Angliei. Singurul gol al meciului jucat pe „The City of Manchester Stadium“ a fost marcat de mijlocaşul portughez Cristiano Ronaldo, care a transformat un penalti, în minutul 34. United a avut şi noroc în minutul 81, când City a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, şutul lui Vassell de la punctul cu var fiind respins cu picioarele de portarul olandez Van der Sar. Graţie victoriei obţinute sâmbătă, Manchester United este la un pas de câştigarea unui nou titlu de campioană, care îi lipseşte din 2003.
Everton şi-a asigurat participarea la viitoarea ediţie a Cupei UEFA, cu o etapă înainte de încheierea campionatului, fiind sigură că va ocupa locul cinci, după victoria de pe teren propriu, cu 3-0, obţinută în faţa lui Portsmouth (Arteta '59, Stubbs '61, Naysmith '90).
FC Liverpool, proaspătă finalistă a Ligii Campionilor, a fost învinsă, cu 1-0, pe terenul formaţiei Fulham, pentru gazde înscriind Dempsey ('70). Antrenorul „cormoranilor“, Rafael Benitez, a folosit însă multe rezerve din formaţia pe care a folosit-o marţi la meciul cu Chelsea, din semifinalele Ligii Campionilor, în teren intrând doar Reina şi Pennant.
Pentru celelalte două locuri în Cupa UEFA sunt în cursă Bolton, Reading, Portsmouth şi Tottenham. Primele patru clasate, Manchester United, Chelsea, Liverpool şi Arsenal, sunt calificate pentru Liga Campionilor, primele două direct în grupe, iar celelalte în turul al treilea preliminar.

Howard, motiv de scandal

Manchester United şi Everton nu se vor grăbi să sărbătorească performanţele din acest sezon, titlul de campioană, respectiv calificarea în Cupa UEFA, întrucât cele două formaţii ar putea fi amendate sau chiar depunctate, din cauza unui aranjament în privinţa portarului Tim Howard, titularul de la echipa din Liverpool, care însă nu a fost folosit în partida disputată în etapa trecută între cele două echipe.
Premier League va investiga acest caz, conducerea forului fiind foarte surprinsă că Howard, jucător care până în februarie a evoluat la Everton sub formă de împrumut de la Manchester United, nu a jucat în partida cu fosta sa echipă. „Vom contacta ambele cluburi de urgenţă, ca să aflăm ce s-a întâmplat. Cum Howard este transferat definitiv, nu ar fi fost motive ca el să nu fie folosit în meciul cu Manchester United. Dacă în contractul de transfer ar fi fost inclusă o astfel de clauză, noi nu am fi permis acest lucru – ar fi fost clar un caz de amestec al unei terţe părţi. Nu avem dovezi ale unei înţelegeri între Everton şi United în privinţa faptului că Howard nu trebuia să joace pe 28 aprilie“, a spus purtătorul de cuvânt al Premier League, Dan Johnson.
Everton a confirmat însă că Howard nu a fost folosit la insistenţele clubului Manchester United. Absenţa lui a avut un impact important asupra jocului, deoarece rezerva sa, Iain Turner, a scăpat mingea şi a permis echipei Manchester United să revină de la 0-2 şi să învingă, cu scorul de 4-2.
Purtătorul de cuvânt al clubului Everton, Ian Ross, a explicat că Manchester United a cerut ca Howard să nu fie folosit pe 28 aprilie, ca o condiţie a transferului portarului. Înţelegerea era clară şi urma să fie pusă în aplicare doar dacă Manchester United se afla încă în lupta pentru titlu. Ross a precizat că Everton nu avea de ales, deoarece, dacă nu ar fi acceptat, Manchester United nu l-ar fi transferat pe Howard, ci l-ar fi lăsat doar sub formă de împrumut până la finalul sezonului, iar tehnicianul David Moyes dorea ca portarul să semneze un contract pentru a nu fi ofertat de alte cluburi.
Premier League percepe însă o astfel de înţelegere ca un amestec al unei terţe părţi, deoarece Manchester United are o influenţă directă asupra performanţelor echipei Everton.

Premier League, etapa a 37-a

Rezultate: Aston Villa – Sheffield Utd 3-0; Everton – Portsmouth 3-0; Fulham – Liverpool 1-0; Manchester City – Manchester Utd 0-1; Newcastle – Blackburn 0-2; Reading – Watford 0-2; West Ham – Bolton 3-1; Wigan Athletic – Middlesbrough 0-1. Partida Arsenal – Chelsea s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei, iar meciul Charlton – Tottenham se va juca astăzi.
Clasament: 1. Manchester Utd 88 de puncte; 2. Chelsea 80; 3. Liverpool 67; 4. Arsenal 66; 5. Everton 57; 6. Bolton 55; 7. Reading 54; 8. Portsmouth 53; 9. Tottenham 53; 10. Blackburn 50; 11. Aston Villa 49; 12. Middlesbrough 43; 13. Newcastle 42; 14. Manchester City 42; 15. Fulham 39; 16. Sheffield Utd 38; 17. West Ham 38; 18. Wigan Athletic 35; 19. Charlton 33; 20. Watford 27.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS