28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOlanda si Bulgaria ne-au depasit

Olanda si Bulgaria ne-au depasit

In urma partidelor disputate in etapa a 4-a a preliminariilor CE 2008, „Portocala mecanica“ a trecut pe primul loc in Grupa G, cu zece puncte, fiind urmata de trupa lui Stoicikov, cu opt puncte, si de echipa tricolora, cu sapte puncte.


Reprezentativele de fotbal ale Olandei si Bulgariei au câstigat la limita partidele pe care le-au disputat miercuri seara cu Albania, respectiv Luxemburg, in Grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008, din care face parte si România. Gratie victoriei obtinute la Amsterdam, Olanda a trecut in fruntea clasamentului cu zece puncte, in timp ce Bulgaria a trecut pe locul al doilea in Grupa G, depasind cu un punct nationala României, care are un meci mai putin disputat. In Grupa G s-a mai disputat miercuri si partida Belarus – Slovenia, incheiata cu victoria gazdelor cu scorul de 4-2.


Suporterii olandezi si-au fluierat favoritii


La Amsterdam, selectionata pregatita de Marco van Basten s-a impus cu scorul de 2-1 in fata Albaniei, dupa ce la pauza a avut un avantaj de doua goluri. In absenta lui Dirk Kuyt, selectionerul batavilor i-a folosit in atac pe Van Persie, Arjen Robben si Ryan Babel, iar primul dintre ei a deschis scorul in minutul 15, când a preluat o minge trimisa de Joris Mathijsen cu capul in careu si l-a invins pe portarul Beqaj. Dupa doua ocazii mari ratate de Denny Landzaat, la una dintre ele trimitând mingea in transversala, Olanda si-a majorat avantajul cu trei minute inainte de pauza, când goal-keeper-ul albanezilor, Beqaj, a deviat in propria poarta centrarea lui Van Persie.


Albanezii au avut prima ocazie a reprizei secunde, Armend Dallku punându-l la grea incercare pe Van der Sar (’51). In minutul 60, Robben a incercat vigilenta lui Beqaj cu un sut de la mare distanta, portarul oaspetilor fiind la post. Albania a redus din diferenta in minutul 67, când Curri a fructificat o centrare a lui Bogdani, care a avut apoi si el sansa sa inscrie in minutul 70. Olanda a mai ratat o ocazie spre final, prin Robben.


Selectionerul Marco van Basten a declarat ca jucatorii din reprezentativa Olandei au avut o evolutie mai slaba in finalul meciului cu Albania, astfel ca intelege fluieraturile publicului.


„Am jucat foarte ofensiv, uitând adeseori de partea defensiva. Acest lucru explica ocaziile albaneze, scorul si mai ales finalul greu de meci. Albania a fost foarte bine organizata. Inceputul nostru de meci a fost foarte bun, mai ales din partea mijlocasilor. Am vazut multa prospetime in jocul nostru, dar nu am ramas concentrati timp de 90 de minute, iar acest lucru se explica probabil prin tineretea echipei. Sunt multumit, chiar daca inteleg si fluieraturile publicului la finalul meciului, care se explica prin evolutia mai slaba din aceasta parte a jocului“, a spus Van Basten.


Selectionerul Albaniei, Otto Barici, a afirmat ca echipei sale i-au fost refuzate trei penaltiuri.


„Arbitrul a uitat sa acorde trei penaltiuri in favoarea noastra. Noi am facut un meci bun si am avut momente bune de joc. Noi progresam si meritam mai mult decât aceasta infrângere“, a afirmat Barici.


Bulgarii s-au multumit cu o victorie la limita


In Luxemburg, Bulgaria s-a impus doar cu 1-0 in fata modestei reprezentative a acestui stat. Elevii lui Hristo Stoicikov au inceput in forta meciul si au ratat doua ocazii de a inscrie, prin Dimitar Telkiyski si Valeri Bojinov. Bulgaria a deschis scorul in minutul 25, când fundasul Aleksandar Tunchev a sutat la vinclu de la 25 de metri, aceasta fiind prima lui reusita in tricoul echipei nationale. Dupa ce au marcat, oaspetii nu au mai pus in pericol poarta Luxemburgului o buna perioada, iar gazdele au prins curaj si s-au apropiat periculos de buturile lui Iankov, protagonisti fiind Claudio Lombardelli si Aurelien Joachim. Bulgaria nu a mai fortat in partea a doua a reprizei secunde si a preferat sa tina foarte mult mingea, statistica de la finalul meciului indicând peste 70 la suta la acest capitol in dreptul echipei lui Stoicikov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS