30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLa 90 de minute de fericire

La 90 de minute de fericire

In meciul din aceasta seara cu Standard Liege, Steaua incearca sa acceada in grupele Ligii Campionilor si sa obtina astfel glorie si bani.


Mansa secunda a turului al treilea preliminar a debutat aseara, când s-au disputat cinci meciuri, si se va incheia astazi, o data cu disputarea celorlalte unsprezece partide. In aceasta faza a competitiei va juca si campioana României, Steaua Bucuresti, care, in prima mansa, a incheiat la egalitate, scor 2-2, meciul disputat in deplasare, cu Standard Liege (goluri: Rapaici ’17, ’52 / Paraschiv ‘8, P. Marin ’79).


Probleme de efectiv in ambele tabere


Meciul retur dintre Steaua si Standard se va disputa in aceasta seara, de la ora 20.30, pe stadionul „National – Lia Manoliu“. Tehnicianul stelist, Cosmin Olaroiu, este nevoit sa abordeze aceasta partida fara trei oameni de baza. Fundasul central Sorin Ghionea este suspendat pentru cumul de cartonase galbene, in timp ce atacantul Victoras Iacob si mijlocasul Mirel Radoi sunt accidentati.


De la Standard va lipsi vedeta Sergio Conceicao, care revenise dupa o suspendare si spera sa fie in lotul echipei belgiene in returul contra Stelei. Conceicao nu a jucat nici in meciul de la Liege, din cauza unei suspendari pe care a incasat-o sezonul trecut, dupa ce a aruncat tricoul in fata unui arbitru. Sperantele sale de a reveni in meciul de la Bucuresti s-au incheiat dupa ce medicii i-au descoperit o problema la cartilajul genunchiului stâng, care il va tine departe de teren timp de o luna.


Tehnicianul formatiei belgiene, Johan Boskamp, a deplasat la Bucuresti 23 de jucatori, printre care se afla Mohamed Sarr si Milan Rapaici. Cei doi au acuzat dureri dupa meciul din campionat cu Genk si au fost incerti pentru jocul cu Steaua. In cazul lui Sarr, doctorii au stabilit ca nu sunt probleme si va fi apt la ora jocului, in timp ce pronosticurile in privinta lui Rapaici sunt rezervate. Milan Rapaici le-a facut viata grea in tur stelistilor, marcând ambele goluri ale lui Standard.


Olaroiu se asteapta la o lupta dura


Staff-ul tehnic si jucatorii Stelei sunt in silenzio stampa, singurele referiri la meciul din aceasta seara facându-le antrenorul Cosmin Olaroiu la conferinta de presa la care a fost obligat sa participe la finalul meciului tur cu Standard.


„Suntem la 90 de minute teribile de grupele Ligii Campionilor. E adevarat ca 0-0 e un rezultat care ne califica, insa nu asa trebuie sa abordam returul. Lupta ramâne deschisa“, a spus Cosmin Olaroiu.


Sârbul Milan Jovanovici este cel mai optimist jucator al belgienilor, el fiind convins ca echipa sa va merge mai departe.


„Vom câstiga la Bucuresti. Steaua este o echipa foarte buna, dar cred ca noi avem toate conditiile pentru a reusi o performanta extraordinara. Jucam din ce in ce mai bine. Nu trebuie sa intram in panica in primele minute, apoi trebuie sa marcam foarte repede. Daca vom conduce pe tabela, sunt sigur ca vom fi prezenti in grupele Ligii Campionilor. Si asta se va intâmpla!“, a spus Jovanovici.


Liga Campionilor, turul al 3-lea preliminar


Programul partidelor care se vor disputa astazi, in mansa secunda a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor: Steaua Bucuresti (România) – Standard Liege (Belgia) 2-2 in tur, Ajax Amsterdam (Olanda) – FC Copenhaga (Danemarca) 2-1, AEK Atena (Grecia) – Hearts of Midlothian (Scotia) 2-1, Arsenal Londra (Anglia) – Dinamo Zagreb (Croatia) 3-0, Spartak Moscova (Rusia) – Slovan Liberec (Cehia) 0-0, Legia Varsovia (Polonia) – Sahtior Donetk (Ucraina) 0-1, Fenerbahce Istanbul (Turcia) – Dinamo Kiev (Ucraina) 1-3, Chievo Verona (Italia) – Levski Sofia (Bulgaria) 0-2, Ruzomberok (Slovacia) – TSKA Moscova (Rusia) 0-3, Rabotnicki (Macedonia) – OSC Lille (Franta) 0-3, Mlada Boleslav (Cehia) – Galatasaray Istanbul (Turcia) 2-5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS