28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVrem bilet la clasa I!

Vrem bilet la clasa I!

In meciul de asta-seara din Giulesti, considerat un derbi al fotbalului din România, oltenii promit ca joaca pentru mândrie.


Oltenii revin in Capitala la doar doua saptamâni dupa esecul in fata Stelei, incercând sa produca surpriza. Argumentele patronului Universitatii – care crede intr-un X, 2 – sunt, pâna la urma, destul de logice si cunoscute in lumea fotbalului. Când evoluezi in fata granzilor din Bucuresti nu conteaza palmaresul ultimelor intâlniri sau banii promisi de finantator, ci orgoliul oltenesc. Universitatea joaca pentru mândrie, in Craiova incercându-se cu noua echipa un fel de reinviere a mentalitatii de odinioara, aceea de invingator. Toate marile echipe, asa cum a fost Universitatea, au aceeasi soarta: se nasc, se dezvolta si uneori apun, ca sa rasara din nou.


Renasterea Craiovei depinde si de orgoliul oltenilor


Negrila, Stefanescu, Beldeanu si Geolgau, ca sa dau exemplul celor care sunt acum din „Craiova Maxima“ in staful Universitatii 2006, probabil ca le-au explicat celor de azi cum au invins ei echipe titrate din Europa, cotate, ca valoare si buget, cu mult peste Stiinta. De multe ori moralul face „diferenta“! Renasterea Craiovei va depinde, printre altele, de orgoliul ei. Orgoliul oltenilor exista, iar in meciurile cu cei mai buni ar trebui sa se exprime. Astazi au iarasi o ocazie. Ultima victorie a Universitatii in Giulesti a fost in aprilie 2003, 2-0 pentru olteni. In acest moment, Rapidul, chiar daca are in lot jucatori de valoare, nu mai este echipa din sezonul trecut, mai ales ca se confrunta cu unele probleme si de efectiv, Maldarasanu si Romeo Stancu fiind accidentati. Razvan Lucescu, un antrenor deja cu nume, a declarat ieri pentru GdS ca meciul de astazi il considera foarte important nu numai prin prisma contabilizarii celor trei puncte puse in joc, cât si prin prisma dificilului meci retur cu FC Sarajevo de joia viitoare, din turul II preliminar al Cupei UEFA. Mijlocasul Valentin Negru a afirmat: „Cred ca o sa câstigam pentru ca este primul nostru meci din acest campionat pe care il vom disputa in Giulesti. Pentru noi, urmatoarele doua meciuri sunt decisive, pentru ca, daca invingem Craiova si o sa eliminam si pe Sarajevo din Cupa UEFA, atunci lucrurile vor intra in normal“.


Mititelu: „Vrem sase puncte de la Rapid si Dinamo!“


Este adevarat ca asa-zisul calcul al hârtiei indica Rapidul favorita, mai ales ca visiniii joaca in „groapa cu lei“ din Giulesti, dar partida, cum spuneam, este deschisa oricarui rezultat. Daca ar fi sa dam crezare declaratiilor patronului Mititelu, oltenii vor aduna sase puncte din cele doua confruntari, cu Rapid (asta-seara) si Dinamo (duminica viitoare).


Din pacate, oltenii se confrunta in continuare cu probleme de efectiv. Cu siguranta ca altfel ar fi putut arata primul „11“ al lui Stefanescu si Stinga daca Madalin Ciuca, Andrei Ionescu si Michael Baird ar fi la dispozitia antrenorilor. Si asta deoarece nici pe banca de rezerve nu sunt solutii de inlocuire. Irakianul Salih este iarasi cazut in dizgratia conducerii oltene…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII