30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSandoi vrea performanta la tineret

Sandoi vrea performanta la tineret

Selectionerul nationalei Under 21 a României sustine ca echipa pe care o antreneaza poate accede la Campionatul European.


Reprezentativa de tineret a României va sustine mâine, pe stadionul „Unirea Valahorum“ din Urziceni, incepând cu ora 18.00, primul joc oficial al acestui sezon, in compania echipei similare a Irlandei de Nord. Acest meci conteaza pentru preliminariile Campionatului European de tineret Under 21, editia 2006 – 2007.


Grupa a zecea din care face parte selectionata tricolora (sunt 14 grupe de câte trei echipe) are in componenta si nationala Germaniei, urmând ca prima clasata sa se califice la play-off, care se va disputa tur-retur, pe 7 si 11 octombrie. Cele sapte câstigatoare ale meciurilor din play-off vor merge direct la turneul final al CE de tineret, editia 2006 – 2007, care va fi gazduit de Olanda (echipa calificata direct in aceasta ultima faza), intre 11 si 24 iunie 2007.


Celelalte doua meciuri ale grupei a zecea se vor disputa dupa urmatorul program: Irlanda de Nord – Germania (1 septembrie 2006), Germania – România (5 septembrie 2006).


Lotul pentru meciul cu Irlanda de Nord


Selectionerul reprezentativei de tineret a României, Emil Sandoi, a convocat pentru acest meci urmatorul lot: Mihai Minca (Rapid), Andrei Marinescu (Rapid) – portari: Adrian Scarlatache (Jiul Petrosani), Cosmin Moti (Dinamo), Stefan Radu (Dinamo), Marius Constantin (Rapid), Laszlo Sepsi (Gloria Bistrita), Cristian Pulhac (Dinamo) – fundasi; Andrei Prepelita (FC Arges), Ovidiu Herea (FC National), Viorel Ferfelea (Sportul Studentesc), Adrian Ropotan (Dinamo), George Florescu (Sheriff Tiraspol), Serban Varga (Sportul Studentesc) – mijlocasi; Costin Curelea (Sportul Studentesc), Romeo Surdu (CFR Cluj), Lucian Burdujan (Rapid), Andrei Cristea (Poli Timisoara), Claudiu Keseru (Nantes), Hristu Chiacu (Wisla Cracovia) – atacanti.


Duminica, la reunirea lotului de la Casa Fotbalului, doar sapte din cei 20 de jucatori convocati de selectionerul Emil Sandoi in vederea meciului cu Irlanda de Nord au fost prezenti. La reunire au raspuns prezent Romeo Surdu, Andrei Prepelita, Costin Curelea, Viorel Ferfelea, Dacian Varga, Ovidiu Herea si George Florescu. Emil Sandoi a facut o singura modificare in lotul stabilit initial, in locul lui Laszlo Sepsi, accidentat, fiind convocat timisoreanul Sorin Radoi.


Sandoi: „Orice pas gresit ne poate fi fatal“


Emil Sandoi a opinat ca programul de meciuri dezavantajeaza echipa pe care o conduce, aceasta neputându-si permite nici o eroare.


„Actualul program de calificare ne dezavantajeaza, orice pas gresit putând sa fie fatal. Imi doresc foarte mult victoria in partida contra Irlandei de Nord. Vreau sa le trezesc jucatorilor dorinta de a face performanta si sa obtinem calificarea“, a spus selectionerul echipei de tineret.


Sandoi nu s-a aratat deranjat de faptul ca nu poate conta in partida de mâine pe jucatori precum Banel Nicolita (Steaua) si Ciprian Marica (Sahtior Donetk), convocati de selectionerul Victor Piturca la prima reprezentativa, pentru partida amicala programata, la Constanta, in aceeasi zi, in compania Ciprului.


„Nu ma deranjeaza când jucatori de la tineret evolueaza in nationala mare. Ceea ce ma doare este ca jucatori ca Mitea, Sapunaru sau Sepsi sunt accidentati. Ma bucur pentru Marica si Nicolita, amândoi au sansa sa fie folositi in partida cu Cipru. Nici Victor Piturca nu are prea multe solutii si sunt convins ca ei sunt la fel de importanti si pentru nationala mare“, a opinat Emil Sandoi.


Tehnicianul reprezentativei de tineret nu se teme ca jucatorii de la Sportul Studentesc ar putea avea un randament scazut la echipa nationala, dupa ce formatia lor a fost retrogradata in esalonul secund, ca urmare a retragerii licentei pentru Liga I.


„Jucatorii Sportului sunt profesionisti si, indiferent de liga in care joaca, ar trebui sa dea acelasi randament la nationala. E normal ca, din punct de vedere psihic, sa nu mai fie la acelasi nivel, dar sper sa-i fac sa inteleaga ca nu e un capat de tara si ca nu a fost vina lor“, a punctat Emil Sandoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS