30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCalificarea se decide la Bucuresti

Calificarea se decide la Bucuresti

Liga Campionilor


Standard Liege – Steaua 2 – 2


Stadion: „Maurice Dufrasne“, spectatori: 20.000.


Au marcat: Rapaici ’17, ’52 / Paraschiv ‘8, P. Marin ’79.


Standard: Renard – Deflandre, Coelho, Sarr, Matias – Defour (’79, Pelaici), Geraerts, Fellaini, Rapaici – Jovanovici, Sa Pinto (’89, Bouchouari). Antrenor: Johan Boskamp.


Steaua: Carlos – P. Marin, Goian, Ghionea, Nesu – Oprita (’90, E. Baciu), Lovin, Paraschiv, Nicolita (’79, Bostina) – N. Dica, V. Badea (’62, Cristocea). Antrenor: Cosmin Olaroiu.


Cartonase galbene: Fellaini, Geraerts / Ghionea, Nesu.


A arbitrat: Valentin Ivanov (Rusia).


Remiza obtinuta la Liege de campioana României lasa deschisa lupta pentru accederea in grupele Ligii Campionilor.


Campioana României, Steaua Bucuresti, a incheiat la egalitate, scor 2-2 (1-1), meciul disputat miercuri seara, in deplasare, cu Standard Liege, contând pentru prima mansa a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor.


Steaua s-a calificat ultima oara in grupele Ligii Campionilor in 1996, dupa ce in turul al doilea preliminar a intâlnit tot o echipa belgiana, FC Bruges. Atunci, mansa tur s-a disputat tot in Belgia si s-a incheiat tot cu scorul de 2-2, iar in retur „ros-albastrii“ s-au impus, la Bucuresti, cu 3-0.


Meciul retur dintre Steaua si Standard se va disputa pe 23 august, la ora 20.30, pe stadionul „National – Lia Manoliu“. In aceasta partida, tehnicianul stelist Cosmin Olaroiu nu-l va putea utiliza pe fundasul central Sorin Ghionea, care este suspendat pentru cumul de cartonase galbene. Ghionea a fost avertizat in partida de la Liege si a mai primit un cartonas galben in returul cu ND Gorica, din turul al doilea preliminar.


Rapaici l-a invins de doua ori pe Carlos


Steaua a inceput foarte bine meciul de la Liege si a deschis scorul in minutul 8, prin Sorin Paraschiv, care a marcat cu un sut din interiorul careului, lateral stânga, la coltul lung. Belgienii au echilibrat apoi jocul, iar croatul Milan Rapaici a restabilit egalitatea in minutul 17, inscriind la coltul scurt, dintr-o lovitura libera de la 17 metri lateral dreapta. Golul marcat de mijlocasul croat a fost primul incasat de Steaua in acest sezon.


Gazdele au trecut in avantaj in minutul 52, când acelasi Rapaici a marcat cu un sut la coltul lung, din interiorul carelui, lateral stânga, fructificând o centrare care a depasit toti jucatorii aflati in careul stelist. Steaua a avut noroc si a reusit sa egaleze in minutul 79, când centrarea de pe partea dreapta a lui Petre Marin a depasit un grup de jucatori aflati in careul belgian si s-a oprit in coltul portii lui Renard.


Olaroiu si Boskamp, nemultumiti de rezultat


La conferinta de presa sustinuta la finalul partidei de la Liege, Cosmin Olaroiu a opinat ca lupta pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor ramâne deschisa.


„Ambele echipe au cautat victoria, dar pâna la urma a iesit un 2-2 care lasa deschisa lupta pentru calificare. Am un gust amar pentru ca, dupa ce am egalat, am mai avut câteva sanse sa marcam. Suntem la 90 de minute teribile de grupele Ligii Campionilor. E adevarat ca 0-0 e un rezultat care ne califica, insa nu asa trebuie sa abordam returul“, a spus „Oli“.


Cosmin Olaroiu a adaugat ca absenta lui Victoras Iacob s-a resimtit in disputa cu Standard, ceilalti atacanti nereusind sa se achite de sarcini.


„La noi s-a simtit o presiune pe umerii unor jucatori. Nicolita, de exemplu, a pierdut câteva mingi si apoi a avut momente de confuzie. Am suferit din cauza lipsei lui Iacob. Am fost nevoiti sa ne schimbam jocul in doar câteva zile si atacantii nu au reusit sa tina mingea in fata asa cum o facea Victoras“, a precizat Olaroiu.


La rândul sau, tehnicianul lui Standard, Johan Boskamp, a spus ca este nemultumit de remiza, deoarece in urma acestui rezultat Steaua are prima sansa de calificare.


„Am fost in mare rahat la 0-1, dar jucatorii mei au revenit si pot spune ca acum sunt nemultumit, deoarece cred ca puteam chiar invinge. E clar, de acum Steaua e favorita la calificare. Ce sanse mai avem? Sa fie 0-1 la Bucuresti, dar cunoscând-o pe Steaua, va fi tare greu“, a mentionat Boskamp.


Liga Campionilor, turul al treilea preliminar


Rezultatele inregistrate in prima mansa a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor:


ŢSKA Moscova (Rusia) – Ruzomberok (Slovacia) 3-0 (Olici ’58, ’65, Vagner Love ’83), Dinamo Kiev (Ucraina) – Fenerbahce Istanbul (Turcia) 3-1 (Rincon ‘1, ’67 si Yussuf ’83 – Marco Aurelio ’48), OSC Lille (Franta) – Rabotnicki (Macedonia) 3-0 (Stepanovski ’60 autogol, Bastos ’70 penalti, Fauvergue ’72), Sahtior Donetk (Ucraina) – Legia Varsovia (Polonia) 1-0 (Elano ’39 penalti), Levski Sofia (Bulgaria) – Chievo Verona (Italia) 2-0 (Domovchiski ‘8, Bardon ’86 penalti), Galatasaray Istanbul (Turcia) – Mlada Boleslav (Cehia) 5-2 (Ilici ‘7, Turan ’43, ’60, Sukur ’49, Sarioglu ’90 / Brezinsky ’81, Kulici ’82), Slovan Liberec (Cehia) – Spartak Moscova (Rusia) 0-0, Standard Liege (Belgia) – Steaua Bucuresti (România) 2-2 (Rapaici ’17, 52 – Paraschiv ‘8, P.Marin ’79), FC Copenhaga (Danemarca) – Ajax Amsterdam (Olanda) 1-2 (Hangeland ’45 – Huntelaar ’38, ’84), Hamburg SV (Germania) – Osasuna Pamplona (Spania) 0-0, SV Salzburg (Austria) – FC Valencia (Spania) 1-0 (Pitak ’73), AC Milan (Italia) – Steaua Rosie Belgrad (Serbia) 1-0 (F. Inzaghi ’22), Liverpool (Anglia) – Maccabi Haifa (Israel) 2-1 (Bellamy ’33, Gonzalez ’88 – Bokoli ’29), Hearts of Midlothian (Scotia) – AEK Atena (Grecia) 1-2 (Mikoliunas ’62 – Kapetanos ’89, Berra ’90 autogol).


Partidele retur se vor disputa pe 22 si 23 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS