30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRapid si Dinamo au gânduri mari

Rapid si Dinamo au gânduri mari

Atât giulestenii, care vor juca in deplasare cu FC Sarajevo, cât si „câinii“, care vor primi acasa replica echipei Beitar Ierusalim, vizeaza victoria in partidele de astazi, din prima mansa a turului al doilea preliminar al celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi.


Partidele din prima mansa a turului al doilea preliminar al Cupei UEFA se vor disputa astazi. In aceasta faza a celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi au acces si formatiile bucurestene Rapid si Dinamo. In primul tur preliminar, giulestenii au trecut de formatia malteza Sliema, cu scorul general de 6-0 (5-0 acasa, 1-0 in deplasare), in timp ce „câinii rosii“ au depasit tot o formatie malteza, Hibernians, cu 9-1 (5-1 pe teren propriu, 4-0 in deplasare).


FC Sarajevo – Rapid


Rapid va juca astazi, de la ora 21.00, in prima mansa a turului al doilea preliminar, pe stadionul „Kosevo“, cu formatia bosniaca FC Sarajevo. Adversara giulestenilor a fost de doua ori campioana fostei Iugoslavii, iar in sezonul 1982/1983 a eliminat alta echipa din România, Corvinul Hunedoara (4-0, 4-4).


Inaintea disputei de astazi, bosniacii au declansat razboiul psihologic, sicanându-i pe giulesteni cu formalitatile de intrare in tara. Desi initial rapidistii fusesera anuntati ca vor primi vizele de intrare in Bosnia chiar pe aeroport, oficialii clubului din Giulesti au fost nevoiti sa schimbe planul si sa trimita pe cineva la Budapesta pentru a rezolva problema.


Fundasul rapidist Ionut Rada a spus ca este optimist in privinta confruntarii de la Sarajevo. „Pentru noi, un rezultat bun ar insemna victoria, nu o remiza. Nu ne putem impiedica acum, dupa parcursul pe care l-am avut anul trecut. Usor, usor vrem sa ajungem la performanta de anul trecut si sa o depasim“, a spus Rada. Tehnicianul Razvan Lucescu nu-l va putea utiliza in meciul de astazi pe mijlocasul Marius Maldarasanu, inca nerefacut dupa accidentarea suferita in sezonul trecut.


Dinamo – Beitar Ierusalim


Dinamo va juca astazi, de la ora 21.00, in prima mansa a turului al doilea preliminar, cu echipa israeliana Beitar Ierusalim. Tehnicianul „câinilor rosii“ sustine ca Beitar, care este una dintre cele mai iubite echipe din Israel, este o adversara dificila.


„Am destule date despre Beitar. Stiu ca patronul clubului, un fel de Abramovici al zonei, a investit foarte multi bani. A dat trei milioane de dolari pentru doi jucatori si asta spune multe. Din punctul meu de vedere, Beitar este cel mai dificil adversar dintre cele sase echipe cu care puteam juca in aceasta faza a competitiei. Oricum, pornim cu sanse egale. Trebuie sa tratam cu seriozitate ambele meciuri. Important este sa luam o prima optiune de calificare inca de la meciul de joi (astazi – n.r.), de la Bucuresti“, a spus antrenorul „câinilor“, care nu are probleme de efectiv inaintea acestei partide.


Si atacantul Ionel Ganea sustine ca Dinamo trebuie sa rezolve problema calificarii inca de la meciul de astazi. „Pentru mine, disputa cu Beitar este un meci foarte important, pentru ca nu ne putem permite sa ne oprim in aceasta faza a competitiei. Este o echipa mai buna decât Hibernians, nu avem nici un motiv sa o subestimam“, a spus Ganea.


In schimb, mijlocasul Milovan Mirosevic, transferat de curând de Beitar de la Racing Club de Avellaneda, i-a anuntat pe dinamovisti ca Beitar nu se va preda la Bucuresti. „Prefer sa nu vorbesc foarte mult despre jocul de joi (astazi – n.r.). E un meci crucial si trebuie sa ne gândim numai la lupta“, a opinat Mirosevic.


Cupa UEFA, turul al doilea preliminar


Partidele programate astazi in turul al doilea preliminar al Cupei UEFA se vor disputa dupa urmatorul program: ŢSKA Sofia (Bulgaria) – Hajduk Kula (Serbia), Rubin Kazan (Rusia) – FC Bate Borisov (Belarus), SK Roselare (Belgia) – Ethnikos Akhnas (Cipru), Artmedia Bratislava (Slovacia) – Dinamo Minsk (Belarus), OB Odense (Danemarca) – Llanelli (Ţara Galilor), Molde FK (Norvegia) – Skonto Riga (Letonia), Hertha Berlin (Germania) – FC Tbilissi (Georgia), Randers Freja FC (Danemarca) – FBK Kaunas (Lituania), Start Kristiansand (Norvegia) – Drogheda United (Irlanda), Marseille (Franta) – Young Boys Berne (Elvetia), FC Twente (Olanda) – Levadia Tallinn (Estonia), FC Basel (Elvetia) – FC Vaduz (Liechtenstein), Partizan Belgrad (Serbia) – NK Maribor (Slovenia), Gretna (Scotia) – Derry City (Irlanda), Cernomorets Odessa (Ucraina) – Wisla Plock (Polonia), SV Ried (Austria) – FC Sion (Elvetia), SK Brann Bergen (Norvegia) – Atvidaberg SFF (Suedia), Apoel Nicosia (Cipru) – Trabzonspor (Turcia), Hapoel Tel-Aviv (Israel) – NK Domzale (Slovenia), SV Mattersburg (Austria) – Wisla Cracovia (Polonia) si Bnei Yehuda (Israel) – Lokomotiv Sofia (Bulgaria), Karvan (Azerbaidjan) – Slavia Praga (Cehia), SK Tirana (Albania) – Kayserispor (Turcia), Zimbru Chisinau (Moldova) – Metalurg Zaporizhya (Ucraina), Ventspils (Letonia) – Newcastle United (Anglia), FK Suduva (Lituania) – FC Bruges (Belgia), Flora Tallinn (Estonia) – Bröndby (Danemarca), Fehervar (Ungaria) – Grasshopper Zürich (Elvetia). Marti s-au jucat meciurile Omonia Nicosia (Cipru) – Litex Loveci (Bulgaria) 0-0 si OFK Belgrad (Serbia) – Auxerre (Franta) 1-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS