12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenismenele vor egalitate

Tenismenele vor egalitate

Adepti ai conservatorismului, englezii s-au incapatânat sa ramâna unici intre organizatorii celor patru Grand Slamuri, neoferind premii egale femeilor si barbatilor. Cuantumul premiilor atinge 10.378.710 lire sterline, o crestere de 3% fata de 2005. Intre invingatorii din competitia masculina si feminina, diferenta va fi in acest an de aproximativ 50.000 de dolari.


In timp ce publicul londonez a votat pentru recompense de aceeasi valoare, diriguitorii turneului se mentin pe pozitii. Ei sustin ca sumele aferente anului trecut pentru fiecare game jucat de sfertfinaliste au fost mai mari: 2.635 $, fata de 1.827 $ sfertfinalistii. Este rezultatul regulilor diferite, la masculin sistemul de disputare fiind „cel mai bun din cinci seturi“.


„Mi se pare o diferenta insignifianta intre premiile oferite in competitia feminina si cea masculina. Oricum, câstigam toti foarte mult“, a spus Roger Federer.


Venus Williams: „E o rusine!“


In schimb, detinatoarea titlului din competitia feminina, Venus Williams, i-a criticat dur pe organizatorii turneului de la Wimbledon, sustinând ca acestia impart premiile in mod discriminatoriu. „E o rusine ca All England Lawn Tennis Club adopta o atitudine discriminatorie in privinta recompenselor pentru participantii in competitia feminina, respectiv masculina“, a spus Venus Williams.


Jucatoarea americana a opinat ca prin acest turneu se transmite un mesaj de inferioritate catre femeile din intreaga lume.


„Ma simt ca o campioana de mâna a doua. Sunt dezamagita nu atât pentru mine, cât pentru legende ca Billie Jean King, Navratilova si Chris Evert, care au luptat pentru egalitate“, a spus Williams.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS