12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportA inceput turneul de tenis de la Wimbledon

A inceput turneul de tenis de la Wimbledon

Americanul si-a anuntat ultima participare la acest turneu. Elvetianul Roger Federer este convins ca il va depasi pe legendarul Bjorn Borg in privinta victoriilor consecutive pe gazon, „Extraterestrul“ egalând recordul suedezului, 41 de partide câstigate, o data cu adjudecarea finalei turneului de la Halle.


Turneul de tenis de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului, se va desfasura in perioada 26 iunie – 9 iulie. Organizatorii acestui turneu au surprins pe toata lumea când au anuntat capii de serie din competitia masculina. Evident, elevetianul Roger Federer este cap de serie numarul unu, insa cap de serie numarul doi a fost desemnat spaniolul Rafael Nadal, in detrimentul americanului Andy Roddick, care va trebuie sa se multumesca in acest an cu pozitia a treia. Este stiut insa faptul ca lui Nadal nu-i prieste suprafata pe care se joaca turneul de la Wimbledon, iarba, in timp ce Roddick este unul dintre specialistii pe un astfel de teren. Alt jucator specializat pe zgura, argentinianul David Nalbandian, a fost desemnat cap de serie nr. 4, in detrimentul unor jucatori mult mai buni pe iarba, cum sunt Ivan Ljubicic, Lleyton Hewitt, Mario Ancic, James Blake sau Nikolai Davidenko.


Roger Federer este convins ca il va depasi pe legendarul Bjorn Borg in privinta victoriilor consecutive pe iarba, jucatorul elvetian egalând recordul suedezului, 41 de partide câstigate, o data cu adjudecarea finalei turneului de la Halle. In ultimul act al turneului de la Halle, Federer l-a invins, cu 6-0, 6-7 (4), 6-2, pe cehul Thomas Berdych, cucerind al patrulea trofeu consecutiv la competitia din Germania. Intr-un alt turneu pregatitor pentru Wimbledon, cel de la Queen’s, australianul Lleyton Hewitt l-a invins in finala pe americanul James Blake, cu 6-4, 6-4.


Pavel a primit un wild-card


Andrei Pavel va participa pentru a noua oara la turneul de la Wimbledon, desi pozitia pe care o ocupa in cele doua ierarhii ATP nu i-ar fi permis accesul pe tabloul principal. „Cneazul“ nu a dorit sa joace in calificari si nici macar nu a solicitat o invitatie, insa organizatorii englezi i-au acordat un wild-card, surprinzându-l pe jucatorul român, care isi propusese ca in perioada turneului londonez sa-si viziteze familia la Constanta. Pe lânga jucatorii britanici, numai Pavel si australianul Phillippousis s-au ales cu câte un wild-card.


Andrei Pavel are toate sansele sa avanseze in fazele superioare. Adversarul din turul intâi al „Cneazului“, Marcel Granollers-Pujol, este un jucator putin cunoscut in circuitul profesionist. Tenismanul spaniol, care are 20 de ani si se situeaza pe pozitia 216 in clasamentul ATP, a venit din calificari si este la prima participare la Londra. Pavel are multi ani de experienta in turneele de mare anvergura, desi nu s-a simtit niciodata bine pe iarba, unde a obtinut cele mai bune rezultate in 2000 si 2002, când a atins turul al treilea. Alt jucator român, Razvan Sabau, este, la 29 de ani, la prima prezenta pe tabloul principal de la Wimbledon. Sabau spera sa-l invinga in primul tur pe germanul Phillipp Kohlshreiber (nr. 96 ATP) si sa treaca astfel in premiera de faza inaugurala a unei competitii de Grand Slam.


Din pacate, Victor Hanescu nu va putea juca la Wimbledon, durerile la coloana care l-au impiedicat sa joace si la Roland Garros tinându-l departe de teren pâna la sfârsitul lunii iulie.


 


Andre Agassi a anuntat ca este pentru ultima oara când participa la turneul de la Wimbledon, el intentionând sa se retraga din activitate in perioada urmatoare. Agassi, care are 36 de ani, a câstigat opt titluri de Grand Slam si este unul dintre cei cinci jucatori care a reusit sa se impuna la toate cele patru Mari Slamuri.


„Acest Wimbledon este ultimul la care particip, iar US Open este ultimul turneu al carierei mele“, a spus Andre Agassi.


Lleyton Hewitt, Rafael Nadal si Martina Hingis sunt doar trei dintre marii campioni care l-au elogiat pe Andre Agassi. „Va ramâne in istoria acestui sport drept unul dintre aceia care au schimbat fata tenisului. A fost un idol al copilariei mele“, a spus australianul Lleyton Hewitt.


„Agassi e o legenda“, a precizat Nadal, care avea doar sase ani când tenismanul american triumfa la Wimbledon, in 1992.


„Vor trece ani pâna când va mai aparea o asemenea personalitate. Sunt sigura ca tenisul ii va simti lipsa“, a adaugat Martina Hingis.


Capii de serie de la Wimbledon


In opinia organizatorilor turneului de la Wimbledon, favoritii acestei competitii sunt urmatorii jucatori: 1. Roger Federer (Elvetia); 2. Rafael Nadal (Spania); 3. Andy Roddick (SUA); 4. David Nalbandian (Argentina); 5. Ivan Ljubicic (Croatia); 6. Lleyton Hewitt (Australia); 7. Mario Ancic (Croatia); 8. James Blake (SUA); 9. Nikolai Davidenko (Rusia); 10. Fernando Gonzalez (Chile); 11. Tommy Robredo (Spania); 12. Thomas Johansson (Suedia); 13. Tomas Berdych (Cehia); 14. Radek Stepanek (Cehia); 15. Sebastien Grosjean (Franta); 16. Gaston Gaudio (Argentina); 17. Robby Ginepri (SUA); 18. Nicolas Kiefer (Germania); 19 Marcos Baghdatis (Cipru); 20. Tommy Haas (Germania); 21. Dominik Hrbaty (Slovacia); 22. Gael Monfils (Franta); 23. Jarkko Nieminen (Finlanda); 24. David Ferrer (Spania); 25. Juan Carlos Ferrero (Spania); 26. Andre Agassi (SUA); 27. Olivier Rochus (Belgia); 28. Dmitri Tursunov (Rusia); 29. Fernando Verdasco (Spania); 30. Kristof Vliegen (Belgia); 31. Nicolas Massu (Chile); 32. Paul-Henri Mathieu (Franta).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS