12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

T&T a clacat

Grupa B


Paraguay – Trinidad Tobago 2 – 0


„Fritz Walter Stadion“, Kaiserslautern, spectatori: 39.000.


Au marcat: Sancho ‘25 autogol, Cuevas ‘86.


Paraguay: Bobadilla – Caniza (‘88, Da Silva), Caceres (‘78, Manzur), Gamarra, Nunez – Berreto, Acuna, Paredes, Dos Santos – Santa Cruz, Valdez (‘66, Cuevas). Antrenor: Anibal Ruiz.


Trinidad Tobago: Jack – Birchall, Lawrence, Sancho, J. Avery (‘32, K. Jones) – Whitley (‘66, Latapy), Edwards, Theobald, J. Stern, Glenn (‘41, Wise) – Yorke. Antrenor: Leo Beenhakker.


Cartonase galbene: Paredes, Dos Santos / Sancho, Whitley.


A arbitrat: Roberto Rosetti (Italia).


Jucatorii din Trinidad Tobago au sperat la o minune in disputa cu sud-americanii, o victorie clara a lor, cumulata cu un succes al englezilor, putându-le aduce o calificare istorica in optimi. Pâna la urma, nu au reusit nimic, desi au avut o evolutie apreciabila, Paraguayul fiind echipa care a plecat acasa cu o victorie.


Pentru a se impune, caraibienii erau nevoiti sa atace din primul minut, lucru pe care nu prea l-au facut in meciurile de pâna acum, când s-au multumit doar cu actiuni de contraatac. Dupa ce portarul Jack a respins o lovitura de cap a lui Santa Cruz (‘2), Glenn, Whitley si Yorke i-au dat emotii lui Bobadilla. Paraguayenii, care au avut o prestatie dezamagitoare la acest turneu final, in comparatie cu ultimele Mondiale, au iesit la joc in incercarea de a lasa macar o impresie buna la ultimul lor meci in Germania. Valdez a trecut de doua ori pe lânga deschiderea scorului, care s-a produs in minutul 25, la o centrare in careu a lui Paredes, deviata in proprie poarta de Sancho.


Dupa gol, sud-americanii au devenit mai insistenti si, pâna la pauza, au dominat cu autoritate partida. Valdez nu a putut marca singur cu Jack (‘36), apoi Caniza a trimis mingea in plasa, insa golul a fost anulat pe motiv ca balonul a atins mâna lui Berreto inainte sa ajunga la fundasul paraguayan (‘37). In ultimul minut, Jack a avut o interventie providentiala la lovitura de cap a lui Valdez, la faza imediat urmatoare Wise respingând de pe linia portii un sut al lui Paredes.


Caraibienii au inceput decisi partea secunda si au aratat ca stiu sa joace si un fotbal deschis, cu actiuni spectaculoase. Dupa ce mingea centrata in careu de Whitley a trecut prin fata a trei coechipieri, elevii lui Beenhakker s-au dezlantuit. Yorke, K. Jones, Latapy si Stern, in doua rânduri, au fost aproape de primul gol T&T la Mondiale, dar precizia a lasat de dorit. Au marcat in schimb sud-americanii, dupa o combinatie care a facut sah-mat apararea caraibiana, finalizata de Cuevas, iar trupa lui Anibal Ruiz s-a ales cu primele si singurele puncte la acest Mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS