12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGermania este in grafic

Germania este in grafic

Grupa A


Ecuador – Germania 0-3


Stadion „Olympia“ – Berlin, spectatori: 66.000.


Au marcat: Klose ‘4, ‘44, Podolski ‘57.


Ecuador: Mora – De la Cruz, Espinoza, Ambrossi, Guagua – Valencia (‘63, Lara), Edwin Tenorio, Ayovi (‘68, Urrutia), Mendez – Borja (‘46, Benitez), Kaviedes. Antrenor: Luis Fernando Suarez.


Germania: Lehmann – Friedrich, Mertesacker, Huth, Lahm – Schweinsteiger, Frings (‘67, Borowsky), Ballack, Schneider (‘73, Asamoah) – Klose (‘66, Neuville), Podolski. Antrenor: Jurgen Klinsmann.


Cartonase galbene: Valencia / Borowski.


A arbitrat: Valentin Ivanov (Rusia).


Germania si Ecuador, doua echipe scapate de grijile calificarii in optimi, s-au intâlnit aseara pentru a stabili pozitia de pe care vor aborda urmatoarea faza a Campionatului Mondial. Ambele echipe acumulasera sase puncte, iar Ecuadorului ii era de ajuns si o remiza pentru a ramâne pe primul loc. Calculele sud-americanilor au fost date insa peste cap de germani, care n-au lasat nici un moment impresia ca vor ceda in fata trupei lui Fernando Suarez, riscând sa iasa de pe culoarul favorabil pe care si l-au pregatit. De partea cealalta, nici ecuadorienii nu s-au omorât cu firea, aparitiile meteorice in fata portii lui Lehmann scutindu-i pe nemti de emotii.


Fara oamenii lor de gol, Carlos Tenorio si Delgado, misiunea selectionatei Ecuadorului a devenit aproape imposibila. In schimb, germanii au reusit sa deschida rapid scorul, Klose punctând in minutul 4. A fost o centrare de pe partea stânga, Schweinsteiger a intors in marginea careului de sase metri si atacantul lui Werder Bremen a inscris cu un sut la coltul lung. Germanii au dominat mijlocul terenului, dar ocaziile clare de gol au lipsit pâna spre finalul reprizei, când tandemul Ballack – Klose a iesit din nou la rampa. Mijlocasul lui Bayern Munchen i-a pasat excelent lui Klose si acesta a preluat elegant depasindu-l pe portarul Mora, dupa care a inscris nestingherit in poarta goala.


In sfârsit, Podolski


Si in repriza a doua Germania a fost mai periculoasa, executiile lui Schweinsteiger (‘47) sau Podolski (‘54) dându-i emotii portarului Mora. Acesta a fost nevoit sa scoata mingea din poarta pentru a treia oara in minutul 57, când, pe contraatac, Schneider a centrat pentru Podolski, iar atacantul lui FC Koln a inscris, bifând prima reusita la acest Mondial. Vedeta in devenire a nemtilor a mai avut doua ocazii de gol (‘59 si ‘64), dupa care a fost rândul ecuadorienilor sa incerce poarta lui Lehmann prin Lara (‘66) si Mendez (‘70). In ultimele zece minute nici una dintre echipe n-a mai fortat, menajându-se pentru disputa din optimi, mult mai importanta pentru palmaresul fiecareia dintre combatante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS