19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Remiza fara gol

Grupa F


Japonia – Croatia 0-0


„Frankenstadion“ – Nurnberg, spectatori: 36.000.


Japonia: Kawaguchi – Miyamoto, Kaji, Nakazawa, Alex – Ogasawara, Hidetoshi Nakata, Nakamura, Fukunishi (‘46, Inamoto) – Takahara (‘86, Oguro), Yanagisawa (‘62, Tamada). Antrenor: Zico.


Croatia: Pletikosa – R. Kovac, Simunic, Tudor (‘70, Olic) – Simic, 2 Srna (‘88, Bosnjak), 8 Babic, 10 N. Kovac – N. Kranjcar (‘75, Modric), Prso, Klasnic. Antrenor: Zlatko Kranjcar.


Cartonase galbene: Miyamoto, Kawaguchi, Alex / R. Kovac, Srna.


A arbitrat: Frank De Bleeckere (Belgia).


Japonia si Croatia, doua echipe in suferinta, care nu reusisera sa acumuleze vreun punct dupa prima runda a Mondialului, au evoluat ieri, la Nurnberg, intr-un meci important pentru soarta fiecareia dintre combatante. Partida s-a jucat pe contre cu japonezii având prima ocazie de gol, insa mingea expediata de Nakamura (‘3) din lovitura libera a fost respinsa de defensiva croata. Niponii au facut risipa de energie sperând ca vor reusi sa deschida repede scorul, insa actiunile lor au fost dejucate de apararea croata condusa de Igor Tudor. Mai mult, sansa le-a surâs croatilor, care in minutul 21 au obtinut o lovitura de pedeapsa, dupa faultul lui Miyamoto asupra lui Prso. A executat Srna, dar portarul Kawaguchi a parat. Trupa lui Zlatko Kranjcar a continuat sa preseze, Niko Kovac nimerind bara in minutul 28, pentru ca pe final de repriza Klasnic sa rateze o buna oportunitate de a marca. Japonezii au replicat o singura data periculos prin Nakata (‘36), dar Pletikosa a fost la post. Si partea a doua a partidei s-a desfasurat dupa acelasi scenariu, abundând in ocazii, dar fiind saraca in goluri. Croatia a presat la reluare, insa pe contraatac Japonia a ripostat periculos, Yanagisawa (‘51) nereusind sa trimita mingea de la sase metri in poarta goala. L-a copiat cinci minute mai târziu Klasnic, care a fost blocat in ultimul moment de Kawaguchi. Ultima parte a meciului s-a jucat cu garda jos, insa nici una dintre combatante n-a reusit sa marcheze mult-doritul gol. Cu toate acestea, ambele echipe pastreaza sanse teoretice de calificare in optimi.


Având in cont o infrângere si o remiza, Japonia si Croatia sunt insa mai aproape de a pleca acasa, decât de a accede in fazele superioare ale Mondialului din Germania. Jucatorii celor doua formatii s-ar putea sa constate pe 22 iunie, când Japonia va intâlni Brazilia, iar Croatia va da piept cu Australia, ca remiza de ieri, de pe arena „Frankenstadion“ din Nürnberg, nu le-a folosit la nimic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS