19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBrazilia nu a convins

Brazilia nu a convins

Grupa F


Brazilia – Australia 2-0


„Allianz Arena“, München, spectatori: 60.000.


Au marcat: Adriano ‘49, Fred ‘90.


Brazilia: Dida – Cafu, Lucio, Juan, R. Carlos – Ze Roberto, Emerson (‘71, Gilberto Silva), Kaka, Ronaldinho – Adriano (‘88, Fred), Ronaldo (‘71, Robinho). Antrenor: Carlos Alberto Parreira.


Australia: Schwarzer – Neill, Moore (‘69, Aloisi), Popovic (‘40, Bresciano), Chipperfield – Culina, Grella, Emerton, Sterjovski, Cahill (‘56, Kewell) – Viduka. Antrenor: Guus Hiddink.


Cartonase galbene: Cafu, Ronaldo, Robinho / Emerton, Culina.


A arbitrat: Markus Merk (Germania).


In ciuda criticilor de care a avut parte dupa meciul de debut la CM 2006, când Brazilia nu a rupt gura târgului in fata Croatiei, pe care a invins-o totusi cu 1-0, antrenorul Carlos Alberto Parreira a inceput cu aceeasi formula de echipa partida de aseara cu Australia. Chiar si Ronaldo, care nu a miscat in fata croatilor, si-a gasit locul in echipa de start a Braziliei pentru confruntarea cu „cangurii“. In cealalta tabara, tehnicianul Guus Hiddink l-a introdus aseara in primul unsprezece pe salvatorul Australiei din meciul cu Japonia, Tim Cahill, lasându-l pe banca de rezerve pe jucatorul lui Liverpool, Harry Kewell.


In prima repriza, brazilienii au controlat jocul, dar nu si-au creat faze de poarta, parând istoviti. Mai mult chiar, am asistat la câteva faze de „Cascadorii râsului“, in care au fost implicate doua dintre vedetele sud-americane. In minutul 25, Ronaldinho a patruns in careu, dar a calcat pe minge si a cazut in uralele galeriei australiene, iar 12 minute mai târziu, Ronaldo a incercat sa suteze din voleu, dar nu a lovit mingea, fiind aproape sa-si piarda gheata.


La patru minute de la reluarea reprizei secunde, o combinatie Ronaldinho, Ronaldo, Adriano a fost finalizata de ultimul dintre acestia cu un sut plasat la colt, care l-a lasat fara replica pe portarul Schwarzer. Fortat de imprejurari, Guus Hiddink a intarit ofensiva, inlocuindu-l pe Cahill cu Kewell (‘56) si pe Moore cu Aloisi (‘69). Meciul s-a animat, Kewell (‘57, ‘68), Bresciano (‘80) si Viduka (‘86), respectiv Robinho (‘77) si Kaka (‘82) irosind ocazii favorabile. Scorul final al partidei a fost stabilit in minutul 90, balonul sutat de Robinho sarind din bara la Fred, care a indeplinit o simpla formalitate. Prin aceasta victorie, Brazilia a obtinut calificarea in optimi, insa Parreira stie ca nu are sanse sa ajunga in finala daca jocul echipei sale nu se imbunatateste considerabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU