16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPortugalia, in optimi

Portugalia, in optimi

Deco si compania au etalat un fotbal de calitate in fata unei echipe care s-a aparat orbeste, diferenta de doua goluri fiind echivalenta cu cele petrecute pe terenul de joc.

Certati copios dupa partida cu Angola, câstigata la limita, portughezii au incercat sa se revanseze in fata suporteri in disputa cu Iranul, o echipa modesta, dar foarte incapatânata.
Asa cum era de asteptat, elevii lui Luis Felipe Scolari au inceput foarte bine partida, si au trecut pe lânga deschiderea scorului inca din primul minut, când Figo a pasat excelent pentru Pauleta, dar acesta a calcat pe minge. Replica iranienilor nu s-a lasat prea mult asteptata, insa Madanchi, dupa o cursa frumoasa, a gresit serviciul pentru Hashemian (‘8), permitându-le fundasilor lusitani sa recupereze si sa contraatace. Au urmat cinci minute de dominare araba, rezultata cu doua ocazii de poarta, irosite cu nonsalanta de Nekonam (’12) si Madanchi (’15).
Prima mare ocazie de gol a apartinut portughezilor, când Deco a sutat din sase metri, iar Mirzapour, cu un reflex de mare portar, a reusit sa respinga in corner. Presiunea portughezilor a continuat, rând pe rând Deco (’16), Figo (’17), Pauleta (’25) si Cristiano Ronaldo au avut prilejul sa produca prima modificare de scor, insa nesansa a avut un cuvânt greu de spus. Kaebi a respins de pe linia portii un balon care ricosase din capul lui Cristiano Ronaldo (’34), starul celor de la Manchester reusind si o bara la doar un minut mai târziu. Portugalia a continuat asaltul pâna in finalul primei reprize, dar fara sa reuseasca ceva notabil, pentru ca defensiva Iranului a functionat ca la carte.

Inevitabilul s-a produs dupa pauza

Nici dupa pauza lucrurile nu au stat altfel pe teren, portughezii, punând stapânire pe centrul terenului, s-au jucat cu ocaziile de gol, spre disperarea suporterilor lusitani. Elevii lui Luis Felipe Scolari au reusit sa se desprinda pe tabela de marcaj in minutul 63, când Deco a sutat fara sperante pentru Mirzapour. Iranul a trecut pe lânga egalare la doar sase minute, Khatibi a sutat lacoltul lung, dar mingea s-a scurs pe lânga bara portii lui Ricardo. Portughezii au punctat din nou gratie lui Figo, care, intrat in careu, a fost faultat clar de Golmohammadi, si centralul Eric Poulat a indicat punctul cu var, penaltiul fiind transformat de Cristiano Ronaldo (’80).
Nemaiavând nimic de pierdut, iranienii au iesit la joc, insa soarta partidei nu putea fi schimbata pentru ca defensiva portugheza s-a achitat excelent de sarcini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS