12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCehia a fost de nerecunoscut

Cehia a fost de nerecunoscut

Africanii au reusit o victorie frumoasa in fata unui adversar care nu s-a regasit pe teren, in ciuda numelor grele din echipa.

Alexandru VIRTOSU

Pornind favorita in disputa cu Ghana, Cehia a tratat meciul cu superficialitate si s-a trezit in genunchi dupa cele 90 de minute de joc, africanii reusind o victorie mult mai clara decât o arata scorul final.
Dezastrul s-a profilat inca din minutul doi, când Gyan a reluat imparabil centrarea lui Muntari, si jocul se anunta extrem de disputat. Spre surprinderea tuturor, Nedved si compania au acuzat din plin socul si nu au reusit mare lucru pâna la pauza, pentru ca Plasil (‘9), Jankulovski (’27), Poborsky (’29) si Poborsky (’43) au fost neinspirati in fata portii aparate de Kingston. Apatia cehilor a fost taxata si de suporterii din tribune, mai ales dupa ce au vazut cum Appiah (‘9, ’39), Muntari (’25) si Amoah (’31), au facut cam ce au dorit cu defensiva lui Karel Bruckner. Si repriza secunda se anunta extrem de disputata, pentru ca Cehia isi propusese sa revina si sa obtina victoria care sa-i permita accederea in optimi.

Ghanezii s-au autodepasit

Problemele din apararea ceha nu au disparut nici in repriza secunda, ba mai mult, s-au amplificat. Nedved a incercat de unul singur sa readuca linistea in tabara sa, dar acest lucru nu s-a intâmplat pentru ca, in minutul 66, Ujfalusi a comis un fault in careu, in postura de ultim aparator, iar centralul intâlnirii, pe lânga faptul ca a scos cartonasul rosu, a dictat penalti. Lovitura de pedeapsa a fost insa irosita de Gyan, care a nimerit stâlpul portii lui Cech.
In zece oameni, cehii nu au mai reusit nimic, doar câteva zvâcniri ale lui Plasil si Nedved, nervozitatea fiind un factor determinant in ceea ce a privit rezultatul final. Practic, africanii au facut cam ce au dorit cu defensiva adversa, insa Amoah (’72), Muntari (’74), Essien (’78) si Gyan (’79) aveau sa se intreaca in ratari. Nu acelasi lucru s-a intâmplat si in minutul 82, când Muntari a sutat violent in vinclul portii lui Petr Cech, consfintind totodata si rezultatul final.
Cehia a terminat intâlnirea tot in propria jumatate de teren, Muntari reusind sa marcheze din nou, dar golul nu a fost validat pentru ca pasa lui Pimpong l-a gasit in pozitie de ofsaid, spre exasperarea suporterilor cehi, care au aplaudat invingatorii dupa ultimul fluier al centralului Horacio Elizondo.
Cehia din cauza rezultatului inregistrat in partida de aseara, si-a amânat accederea in optimile de finala pentru meciul urmator.
Cu siguranta Karel Bruckner va avea o saptamâna fierbinte, tinând cont de atacurile care vor veni din partea presei dar si a suporterilor cehi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS